fbpx

De kick om er bij te zijn

natalja_persoon_careerwise

Natalja Persoon (27) studeerde Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam en is Installation Engineer bij Heerema Marine Contractors. Op de Gulden Leeuw gaat zij met Team Heerema voor de overwinning van de #ROTCYP.

Groot, groter, grootst

En zo gebeurt het, dat ik ineens achterop een van ’s werelds grootste kraanschepen sta. Tussen de kranen, zo’n 20 meter boven het wateroppervlak, kijk ik naar de transportbak die is afgemeerd. Op het achterschip het jacket waar het allemaal om draait vandaag. Dat is een stalen constructie die als een onderstel van een platform op de zeebodem zal worden gezet. De kraan hangt erboven.

Platform_Heerema_Jacket2

De hijskabels worden aangehaakt en de zeevasten losgesneden, dat zijn de kabels waarmee het jacket vastzit tijdens de transport. De rek wordt uit de hijskabels gehaald, het schip wordt ontballast en de kraanblokken worden opgehaald. Het schip trilt door het oppakken van het 2400mT wegende jacket wat vergelijkbaar is met het gewicht van 2400 auto’s. En dan hangt het enorme jacket in de kranen, precies zoals het gepland was! Wat is het toch een kick om bij de uitvoering aanwezig te zijn!

Werkvoorbereiding

Anderhalf jaar heeft de voorbereiding van het transport en de installatie van twee jackets inclusief module en daarop een brug in beslag genomen. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het uitvoeren en controleren van berekeningen van hijsuitrustingen, ontwerpen van liftpunten, ontwerpen van constructies voor het zeevasten en het schrijven van transport en installatie procedures. Dit doe ik op kantoor.

Alles controleren

Vlak voordat de constructies op transport gaan, zijn we op de constructiewerf aanwezig om te controleren of alle middelen die nodig zijn tijdens transport en installatie correct zijn aangebracht. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn om de installatie soepel en veilig te laten verlopen. Tijdens die installaties ben ik dan aan boord van het kraanschip om waar nodig herberekeningen uit te voeren en te assisteren bij de uitvoering van project specifieke details.

Natalja_Persoon_ROTCYP_Careerwise

De beste zijn

Een zeer afwisselende baan al zeg ik het zelf. Voor mij is Heerema een bedrijf om trots op te zijn. Ik houd ervan dat de werksfeer vriendelijk is en georganiseerd. We zijn erop gericht om de beste te zijn in de wereld. En dat is ook waar we voor staan tijdens de Race of the Classics: De beste zijn!

Volg Natalja en Team Heerema via Twitter of Facebook

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De kick om er bij te zijn'?