fbpx

De winst lijkt onvermijdelijk

felice-de-charro-pieter-van-houten

Félice de Charro (25) en Pieter van Houten (30) organiseren vanuit Connect, de Young Professional organisatie van KPMG en KPMG Meijburg & Co, dit jaar de KPMG deelname aan de ROTCYP. Félice is werkzaam als adviseur bij KPMG Plexus. Pieter is werkzaam als manager bij KPMG IT Advisory.

KPMG en KPMG Meijburg & Co

Als KPMG’ers maken wij deel uit van een internationaal netwerk van audit-, tax- en advisory professionals. Samen met zo’n 140.000 collega’s wereldwijd helpen wij opdrachtgevers om kansen te benutten en risico’s te verkleinen. We werken voor grote beursgenoteerde ondernemingen en middelgrote bedrijven in uiteenlopende sectoren, maar ook voor non-profitorganisaties en overheden.

Voor deze organisaties verzorgen we 3 soorten diensten: Audit (het controleren de financiële verslaglegging van grote ondernemingen), Tax (met helder belastingadvies helpen onze collega’s van KPMG Meijburg & Co ondernemingen om financiële risico’s te verkleinen en fiscale kansen te benutten) en Advisory (het helpen van ondernemingen om hun prestaties te verbeteren). Voor verschillende vraagstukken heeft KPMG specialisten in huis zoals business performance, restructuring, IT, valuations en advies bij fusies of overnames.

Félice over KPMG Plexus

Na mijn studie gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam ben ik bij KPMG begonnen. Ik hou me bezig met diverse adviesopdrachten en vind het interessant om organisaties bij vraagstukken te kunnen helpen die ik tijdens mijn studie ook ben tegengekomen. Het klinkt cliché, maar als adviseur is echt geen enkele dag voor mij hetzelfde. Alleen al omdat ik vanaf diverse plaatsen in het land werk. Sinds 1 oktober is de zorgadviestak van KPMG samen gegaan met het zorgadviesbureau Plexus tot KPMG Plexus. Leuk om nu zelf ook deel uit te maken van twee samengaande partijen, in plaats van er over te adviseren!

Pieter over KPMG IT Advisory

Na het schrijven van mijn scriptie bij KPMG vond ik het werk zo leuk, leerzaam en uitdagend dat ik ben gebleven. Ik maak onderdeel uit van het Risk Consulting – General Practise team van KPMG IT Advisory (ITA) en hou mij bezig met allerlei vraagstukken ten aanzien van informatiebeveiliging en IT governance. Zowel in de vorm van advies opdrachten, als in de vorm van het uitvoeren van IT-audits. De afgelopen maanden is vooral informatiebeveiliging natuurlijk een hot item door o.a. Wikileaks, de hack bij Diginotar en het lekken van informatie van een aantal gemeentelijke websites. Mijn plezier in het werk haal ik, behalve uit de uitdagende opdrachten, ook uit interne activiteiten. Iets wat mij tijdens het afstuderen al zo aansprak. Ik krijg hier voldoende vrijheid om een actieve bijdrage aan andere activiteiten te leveren, zoals het organiseren van onze ROTCYP deelname, het schrijven van artikelen over relevante onderwerpen in vakliteratuur en websites en het organiseren van round-table meetings.

Félice en KPMG Connect

‘De Rees’ is echt verslavend: in mijn studententijd ben ik meerdere malen met team VU mee geweest met de Race of the Classics. De ROTC organiseren als teamcaptain heb ik als zo leuk ervaren, dat ik ook met de YP editie mee wilde doen. Door bij het Connect bestuur aan te haken en de portefeuille ‘Sports and pleasure’ te beheren, was dit natuurlijk een perfect evenement om aan deel te gaan nemen!

Team KPMG

Er zijn vanuit de Young Professionals van KPMG zo’n 50 aanmeldingen voor de Rees binnen gekomen en middels een loting is een team van 30 tot stand gekomen: het aantal dat op de barkentijn ‘Pedro Doncker’ mee gaat varen. Deze teamleden komen uit alle gelederen van KPMG en KPMG Meijburg & Co: adviseurs, accountants en belastingadviseurs van verschillende organisatie onderdelen en locaties in Nederland. Inmiddels hebben we elkaar al goed leren kennen door de evenementen die we als teamcaptain hebben georganiseerd, zoals een team lunch, een diner, een netwerkborrel en een karaoke avond. Aan teamspirit zal het dus zeker niet ontbreken!

rotcyp-team-kpmg
Team KPMG voor de ROTCYP 2011

Om ook het gemiddelde zeilniveau van het team wat op te krikken, hebben we een lezing georganiseerd waarbij Marcelien de Koning (Olympisch zeilkampioene) op inspirerende wijze haar kennis heeft overgedragen. Uiteraard zullen jullie begrijpen dat we inhoudelijk niet ingaan op deze strategieën, maar één ding is zeker: de winst lijkt hierdoor haast onvermijdelijk.

ROTCYP doelstellingen

Onze belangrijkste doelstelling is een hecht team neer te zetten, dat na het event nog steeds een goede band heeft. Tevens besteden wij aandacht aan het thema duurzaamheid. Zo hebben alle teamleden een extra warme trui meegekregen (waardoor wij minder hoeven te stoken) en hebben wij een aantal ouderwetse ‘knijpkat’ zaklampen aan de ROTCYP goodiebag gedoneerd. Verder vinden we het natuurlijk belangrijk dat onze deelnemers elkaars disciplines nog beter leren kennen, zodat ze elkaar ook bij dagelijkse werkzaamheden beter vinden en kunnen helpen.

Benieuwd naar onze avonturen? Gedurende de wedstrijd zullen wij iedere dag een blog plaatsen. Volg ons op www.facebook.com/rotcyp.pedrodoncker!

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De winst lijkt onvermijdelijk'?