Delta Lloyd Young Professionals als eerste over finish #ROTCYP

Almar Stolp is sinds maart 2012 werkzaam op de afdeling marketing en communicatie van BeFrank, een frisse pensioenuitvoerder van Delta Lloyd. Almar maakt zich sterk voor heldere communicatie rondom pensioenbewustzijn. Daarnaast is hij oprichter van Hippodameia, een exclusieve netwerkclub voor ambitieuze Young Professionals. Deze week zit hij met 36 Delta Lloyd Young Professionals aan boord van tallship de Wylde Swan. Hij vertelt over de Race of the Classics for Young Professionals en hoe zij als eerste over de finish gingen.

Op naar Rotterdam

Het is dinsdagochtend 07:00 uur. Bij het wakker worden is de spanning en het enthousiasme van 36 teamleden voelbaar. Het is zover, eindelijk; de ROTCYP begint! Nadat iedereen zijn gezicht nog even op werk heeft laten zien vertrekt om 16:00 de trein naar Rotterdam.

Veiligheid op de eerste plaats

Om 18:00 uur is iedereen aan boord van ‘onze’ Wylde Swan. Iedereen verwacht een klein pre-feestje, maar dat loopt even anders. Omdat de Noordzee vorig jaar liet zien hoe klein je eigenlijk bent als mens op een tallship, staat er dit jaar eerst een extra veiligheidstraining op het programma.

Presentatie KNRM Delta Lloyd Careerwise ROTCYP

We gaan daarvoor met z’n allen naar het KNRM trainingscentrum. Daar krijgen we eerst een confronterende presentatie te zien over de verwoestende kracht van koud water. Daarna worden we allemaal in een dry-suit gehesen en mogen we één voor één het water inspringen. Na ruim een uur spetteren en verschillende overlevingstechnieken rijker, maken we ons uiteindelijk op voor het openingsfeest in de Blender.

Een mooie dag om formatie te varen

Het vertrek vanuit de Veerhaven in Rotterdam kan niet mooier. De Hanos voorziet ons van overlevingspakketten en de zon doet dapper zijn best om iedereen nog wat Nederlands bruin mee te geven. Want…. WE GAAN NAAR ENGELAND! Voordat het zover is moeten we voor de kust eerst de olietankers even laten zien dat we in formatie kunnen zeilen. Verschillende figuren passeerden de revue en een vliegtuig legt het gehele spektakel op foto vast.

formatie zeilen ROTCYP Delta Lloyd Careerwise

Delta Lloyd finisht als eerste, Deloitte rakwinnaar

En dan kan het eindelijk beginnen, waar we zo hard voor getraind hebben: de wedstrijd! Nadat iedereen een bord spaghetti als krachtvoer naar binnen heeft gewerkt start om 20:30 uur het eerste rak. De wind laat zich zien en de schuimkoppen op de golven worden heviger. Trots merken we dat de voorbereidingen niet voor niets zijn geweest. Om 3:15 uur finishen we als eerste onder luid applaus van de gehele bemanning. Om ons resultaat extra kracht bij te zetten klinkt ‘The Final Countdown’ luid over het dek.

YB race map Delta Lloyd pakt eerste rak ROTCYP
Als eerste ging Delta Lloyd over de finish. Met correctie kwam uiteindelijk Deloitte als definitieve winnaar van het eerste wedstrijdrak uit de bus

Engeland ontvangt ons met een strak blauwe lucht en een mooie zon. Ipswich, thanks for having us. We gaan er een mooi verblijf van maken en ons voorbereiden op de terugreis!

Almar Stolp – Team Delta Lloyd

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Delta Lloyd Young Professionals als eerste over finish #ROTCYP'?