Een goed plan maakt alles mogelijk

Hans_Smid_Imtech_Careerwise

Hans Smid (27) studeerde Innovatie & Ondernemerschap in Twente. Als projectleider bij Imtech is hij verantwoordelijk voor het Technisch Beheer & Onderhoud van grote kantoorpanden. Samen met drie collega’s vertelt Hans over werk en hoe zij hun team naar de overwinning gaan helpen tijdens de #ROTCYP.

E + ICT + W

Imtech is één van de grootste technische dienstverleners in Europa op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Denk bijvoorbeeld aan het voetbalstadion van HSV in Hamburg (de Imtech Arena), windtunnels van BMW, het hoofdkantoor van de Deutsche Bank, maar ook scheepvaart zit diep in onze genen geworteld. Imtech is één van de sterkste spelers in de GreenTech (duurzame technologie) markt, hier zit 30% van onze omzet in.

Greenpeace_Rainbow_Warrior_III_Imtech_Careerwise
Imtech ontwerpt de Rainbow Warrior III voor Greenpeace

Een van de aansprekende projecten hierin is de bouw van de Rainbow Warrior III voor Greenpeace. Omdat dit schip moet uitblinken op het gebied van duurzaamheid, schakelde Greenpeace Imtech in voor het realiseren van vrijwel alle ‘groene’ technologische oplossingen aan boord van het bijna 58 meter lange zeilschip. Imtech is verantwoordelijk voor o.a. de energiezuinige elektrische voortstuwing. Hiermee verbruikt het schip 30% minder energie en stoot het 20% minder CO2 uit. Uiteraard wordt deze technologie alleen ingezet bij onvoldoende wind.

De REES, die organiseren we samen

Al tijdens de deelname aan de #ROTCYP vorig jaar rond deze tijd waren wij met een aantal deelnemers enthousiast om de volgende editie te organiseren. Joppe Stelloo (28) zit in het Young Capital Program, het management traineeship van Imtech. Als eerste opdracht moet hij de marketing binnen een onderdeel van Imtech ICT structureren. Frank Rietdijk (26) is verantwoordelijk voor het MVO beleid van Imtech Building Services en geeft daarmee invulling aan het enorme belang dat Imtech hecht aan duurzame technologie. Willem Meijer (26) is Service Coördinator bij Imtech ICT en vanuit die rol draagt hij zorg voor het beheer en onderhoud van o.a. websites, samenwerkingsplatforms, bestel- & reserveringssystemen.

Met een goed plan is hier alles mogelijk

Binnen Imtech is met een goed plan alles mogelijk aldus Joppe. Deelname aan de #ROTCYP is daarvan een sprekend voorbeeld. Wij wilden met Imtech meedoen aan de #ROTCYP. Om hiervoor intern sponsoring te krijgen moet je dan wel een helder verhaal over de bühne brengen. Dit verplicht je om de REES niet alleen te zien als een leuke zeiltocht, maar ook als een mogelijkheid om toegevoegde waarde voor Imtech als bedrijf te creëren. Een greep uit de vele voordelen die het evenement biedt: mediaexposure, teambuilding en netwerkmogelijkheden met andere (multi-)nationale bedrijven. Dit gegeven, gecombineerd met ons doorzettingsvermogen en enthousiasme heeft de directie van de Imtech divisies overtuigd om ook dit jaar weer te sponsoren.

150_Jaar_Imtech_YouTube
150 jaar Imtech – Scheepvaart zit diep in onze genen

Met z’n vieren smeden we een team

Hans: Met vier enthousiaste collega’s zijn we aan de slag gegaan om de deelname aan de ROTC ook dit jaar weer mogelijk te maken voor Imtech. Een week terug heeft de kennismakingsborrel in Utrecht plaatsgevonden. Hieruit bleek meteen dat wij met Team Imtech de juiste mensen aan boord hebben om een gooi te doen naar de felbegeerde titel.

Team_Imtech_ROTCYP_Careerwise

Voor Willem is editie 2012 niet de eerste keer: “Na met Frank en Hans ook al eens mee te zijn geweest als deelnemer, wilden we dit jaar meer betrokken zijn bij de organisatie. Het is een prachtig evenement en er zijn veel mogelijkheden om er je eigen tintje aan te geven. Zo hebben we met onze vestiging in Rotterdam afgestemd dat er een Imtech Skydancer naast het pand komt te staan om alle deelnemende schepen uit te zwaaien. Zulke kleine dingen maken dat het tot een mooi evenement kan komen.”

Ready to go…

We hebben één ding gemeen, we hebben ontzettend veel zin in de REES! Frank: Het is echt geweldig om met de slaap nog in de ogen het bovendek op te komen en met de opkomende zon op de achtergrond de andere schepen voorbij te zien varen. Of mooier nog, dat wij de andere schepen voorbij varen!”. Wij zijn er helemaal klaar voor en hopen dat het vijf fantastische dagen worden! Volg ons via Facebook.

Tags: ICT, MVO, Netwerken, ROTCYP, Techniek, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een goed plan maakt alles mogelijk'?