Een consultant die op een klassiek zeilschip racet #ROTCYP

Robert Mureau (28) is sinds september 2014 consultant bij Ernst & Young, waar hij werkt op de afdeling Transaction Advisory Services. Voor Careerwise vertelt Robert (tweede van rechts op de foto) over zijn baan, passie en natuurlijk zijn deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals 2015.

Financieel advies

Bij Transaction Advisory Services houden wij ons voornamelijk bezig met transacties, ook wel fusies en overnames genoemd. Binnen deze afdeling ben ik actief in het Restructuring team. Wij adviseren bedrijven die in financiële problemen zijn gekomen. Ten eerste kijken we naar het financiële deel. De belangrijkste vraag is vaak: hoe zorgen we dat het bedrijf de komende maanden niet failliet gaat? Daarna proberen we het bedrijf strategisch en operationeel te optimaliseren.

Veel afwisseling en nieuwe kennis

In tegenstelling tot mijn collega’s op de afdeling accountancy heb ik geen langetermijnplanning. Een belangrijk en interessant aspect van mijn baan is dat ik vaak niet weet wat ik over twee weken doe. Elk probleem en elke sector is weer anders. Als consultant is het daarom essentieel dat je snel kennis opdoet. Ik ben trots op de ambitie van de mensen om mij heen en het feit dat mensen altijd bereid zijn je te helpen. Ik werk regelmatig samen met andere afdelingen zoals Waarderingen of Fiscaal, of zelfs met andere landen. Zo hadden we laatst meer informatie over de zuivelmarkt nodig. Een collega uit Nieuw-Zeeland heeft ons er alles over verteld. Door deze samenwerkingen leer je steeds nieuwe mensen kennen. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld met vier verschillende afdelingen in Nederland en Duitsland samen aan een deal. De acute problemen bij onze klanten zijn voor mij elke keer opnieuw een uitdaging. Een nadeel is wel dat de bijbehorende werkdruk soms niet helemaal met je eigen rooster overeenkomt.

Ervaren, leren en goed reflecteren

Ik raad iedereen aan zo veel mogelijk ervaringen op te doen, zowel op werkgebied als daarbuiten. Ik ben mijn carrière begonnen bij een bank, maar kwam er snel achter dat ik een baan nodig had waarin ik kon ondernemen. Elke ervaring zal je meer duidelijkheid geven over wat nu precies bij je past. Ook regelmatig goed reflecteren hoort daarbij.

De Rees is een one-of-a-kind evenement

Ik ben heel blij dat ik naast mijn werk de ROTCYP 2015 organiseer. Tijdens mijn studententijd deed ik al veel organisatorisch werk. Nu kan ik mijn energie en creativiteit kwijt in de organisatie van ROTCYP, je kan er namelijk je eigen draai aan geven. Ik geloof ook dat deelname aan het evenement mijn kwaliteiten versterkt: je leert verantwoordelijkheid nemen, samenwerken en professioneler te worden zonder dat er constant een partner meekijkt. Het leuke is om na afloop met trots terug te kijken op die prestatie.

Al met al is de Rees een one-of-a-kind evenement! Hoe vet is het om op klassieke zeilschepen te racen over de Noordzee? Dat is toch echt wel even iets anders dan een feestje organiseren.

Tags: Consultancy, ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een consultant die op een klassiek zeilschip racet #ROTCYP'?