Geen zee te hoog

suzanne-hermsen

Suzanne Hermsen (30) studeerde aan de Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO) en werkt nu bij het Agentschap NL. Suzanne zeilt dit jaar als Teamcaptain van het team ministerie van EL&I mee met de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP).

Agentschap NL

Agentschap NL is het uitvoerende orgaan van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie rond de thema’s duurzaamheid, innovatie en internationaal. In 2009 ben ik als projectmedewerker bij NL EVD Internationaal gestart. Voor de duidelijkheid: onder Agentschap NL vallen vijf divisies, waaronder NL Energie en Klimaat, NL Milieu en Leefomgeving, NL Innovatie, NL Octrooicentrum en NL EVD Internationaal. Mijn divisie richt zich op internationaal ondernemen en internationale samenwerking. Om een voorbeeld te geven: één van mijn eerste projecten was Package4Growth. Hiermee ondersteunen we Nederlandse MKB bedrijven die zich richten op het positioneren van hun onderneming in China en India.

Projecten, financiën én communicatie

Als projectmedewerker voer ik voorbereidende taken uit voor de projectadviseurs, ben ik het eerste aanspreekpunt voor bedrijven, coördineer ik de intakeprocedures en organiseer ik workshops. Daarnaast ben ik ook financieel medewerker. In deze rol beoordeel ik aanvragen van MKB-bedrijven die financiële ondersteuning nodig hebben voor het opdoen van kennis om de Chinese en/of Indiase markt te betreden. Sinds dit jaar hou ik me ook nog eens bezig met de marketing en communicatie van diverse programma’s van NL Energie en Klimaat en NL Milieu en Leefomgeving. Een hele veelzijdige baan dus! Dat is dan ook precies wat ik er leuk aan vind.

Ecomobiel 2011

Afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met de organisatie rondom de Ecomobiel 2011, een beurs voor duurzame mobiliteit. Voor deze beurs was ik het aanspreekpunt tussen de beursorganisatie en de medewerkers in de lijn bij NL Milieu en Leefomgeving. Het promofilmpje voor de beurs (“rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen”) moest nog worden gemaakt en, voordat ik het wist, was ik met de filmploeg op pad om de productie te begeleiden. Op Ecomobiel liepen voornamelijk ondernemers rond, maar de welbekende gadgetjager was er ook te vinden. Deze is ’s avond thuisgekomen met een stuk of tien usb-sticks van de rijksoverheid met informatie over regelingen en programma’s voor het bedrijfsleven.

Even wennen

Ik zal er niet omheen draaien, de cultuur is hier (zoals bij alle ministeries) wat bureaucratisch met veel regels en formulieren. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is wel een platte organisatie vergeleken met andere ministeries. Grappig genoeg moest ik in het begin vooral aan alle afkortingen (en niet aan de formulieren) wennen. Het eerste overleg leek dan ook net in ’t Swahili voor mij. Het was ook nieuw om met zoveel ervaren collega’s te werken. Achteraf ben ik er heel blij mee: ik kan nog veel leren van hun brede kennis en expertise.

rotcyp-team-ministerie
Team ministerie EL&I voor ‘de Rees’

Team ministerie EL&I

Ik hou heel erg van organiseren, ben initiatiefrijk en enthousiast. De ROTCYP is dan ook op mijn lijf geschreven en het was een hele eer om als Teamcaptain gevraagd te worden. Behalve een intensieve tijd met collega’s, heb ik in mijn functie natuurlijk enkele waardevolle doelen voor ogen. Zoals het versterken van de banden tussen de jonge professionals van het EL&I team. Ik twijfel er niet aan dat dat ons gaat lukken. Als collega’s van EL&I en de verschillende organisatieonderdelen zijn we op elkaar aangewezen op een voor ons vooralsnog vrijwel onbekend terrein: grensverleggend zeezeilen op een klassiek schip, door weer en wind! Daarnaast is de ROTCYP is een uitstekend evenement om te netwerken met medewerkers van bedrijven en organisaties waarmee EL&I veelvuldig te maken heeft.

Mijn team staan we staan te popelen om de juiste koers te varen! En wil graag ENTEREN!

Op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg ons via Facebook, Twitter of onze website.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geen zee te hoog'?