fbpx

Geld verdienen met technologie

Joris_Bokkes_Careerwise

Joris Bokkes (30) studeerde Technische Natuurkunde en Bio Medical Engineering in Twente. Hij werkt ruim een jaar bij Philips als Consultant Innovation Management. Samen met 6 andere collega’s draagt hij de verantwoordelijkheid voor deelname van Team Philips aan de #ROTCYP.

Een kop koffie

Vanwege mijn studieachtergrond lijkt Philips misschien een hele logische keuze maar pas vier jaar na mijn afstuderen kwam dat er voor mij van. In mei 2011 ontmoette ik mijn huidige leidinggevende op het netwerk event ‘FD Summit Toekomst van zorg’. Wij raakten met elkaar in gesprek. Wat volgde was een kop koffie op het station van Utrecht en kort daarna volgde de sollicitatieprocedure. Ik was ontzettend blij toen hij me belde om te vertellen dat hij me graag in zijn team wilde hebben. Inmiddels werk ik hier alweer ruim een jaar en heb ik het enorm naar mijn zin!

Geld verdienen met een technologie

Ik werk aan de groei van Philips, waarbij ik innovatie opdrachten uitvoer voor allerlei afdelingen. De vraag ‘hoeveel geld kunnen wij verdienen met deze technologie?’ is een vraag die ik geregeld moet beantwoorden. Dan doe ik marktstudies, neem ik interviews af en rapporteer ik over de resultaten. Ook vervul ik regelmatig de rol van projectleider. Ik stuur dan een team aan en faciliteer workshops. Na de Race Of The Classics ga ik verder met mijn opdracht voor de afdeling Corporate Strategy van Philips. Dat is een uitdagende opdracht, waar ik als interne ‘strategy consultant’ werk aan een belangrijk vraagstuk voor de raad van bestuur van Philips.

Nat_Pak_Philips_ROTCYP_Careerwise
Een nat pak tijdens de voorbereidingen van #ROTCYP

Gezelligheid en zeilen

Naast mijn werk ben ik dit jaar team captain van het Race of The Classics team van Philips. Ik zeil zelf al meer dan 10 jaar. Ik ga geregeld weekendjes weg met vrienden of familie en een keer per jaar maak ik een langere tocht op de Waddenzee. In 2010 deed ik met team Shell mee aan de ROTCYP. Hierna wilde ik nog maar één ding: De Rees nog een keer meemaken. Bij Philips heb ik daarom meteen contact gezocht met de teamcaptains van vorig jaar en nu ben ik zelf teamcaptain van het Philips team.

Samen smeden we een team

Mijn rol als teamcaptain deel ik met mijn collega Eveline Hogenes. Samen overleggen we vaak over het algemene plaatje en bereiden wij de vergaderingen voor. In totaal bestaat de commissie uit 7 personen en houden we ons onder andere bezig met de financiën, de zeilkleding, social media en de teambuilding activiteiten. Gezelligheid staat voorop! Zo zoeken we voor de vergaderingen vaak een gezellig restaurant op en bespreken we de agendapunten . Na afloop sluiten wij de avond af met een drankje.

Oefenen en omslaan

Daarnaast zijn we in augustus met een grote groep deelnemers een dagje gaan zeilen. Dat was werkelijk fantastisch. Overdag zeilen en na afloop een leuke barbecue. Wij hebben ook erg hard gelachen omdat één boot was omgeslagen. Tja, zoiets kan gebeuren tijdens de voorbereidingen!

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geld verdienen met technologie'?