Grenzen opzoeken

Pier_Posthuma_de_Boer_Careerwise

Pier Posthuma de Boer (30) en Nadia Jagusiak (31) zijn de teamcaptains voor Team Clifford Chance tijdens #ROTCYP. Beiden werken nu bijna vijf jaar bij dit advocatenkantoor in Amsterdam. Pier is advocaat op de afdeling Mededingingsrecht en Nadia is als advocaat gespecialiseerd in Intellectuele Eigendomsrechten.

Wij hebben wat te vieren

Dit jaar bestaat Clifford Chance 40 jaar en dat wordt gevierd! Gedurende het hele jaar maar ook door onze deelname aan de Race of the Classics. Het onderstreept meteen een belangrijke reden waarom wij het allebei zo leuk vinden hier te werken. Hier in hartje Amsterdam bruist het echt van de energie. Er is altijd wel een reden (lees: excuus) om een feestje te organiseren. We vinden het bovendien superleuk om in een internationale omgeving mee te werken aan het (be)vestigen en uitbreiden van onze merknaam. We hebben nu vestigingen in 24 landen. Het is hier nooit saai! En dat laten wij met ons team zien tijdens de REES!

Wij gaan de grenzen opzoeken

Omdat we hier veel samenwerking hebben tussen praktijkgroepen en een overzichtelijk aantal advocaten, kent iedereen van ons team elkaar al goed voordat we aan de REES beginnen. Een verschil met de meeste andere teams wat we ten volle zullen benutten. Hoe dan ook, we gaan de grenzen van ons schip opzoeken (althans – voor zover we daar zelf lichamelijk tegen opgewassen zijn) en proberen het sportieve karakter van ons kantoor kracht bij te zetten. We werken hier met jonge ambitieuze mensen die er allemaal het beste van willen maken. Dus aan onze instelling zal het niet liggen!

‘Maybe’… not!

In eerste instantie heeft de organisatie ons het schip de “Maybe” toegewezen. Een van oorsprong Nederlands schip, welke wordt bemand door een stel Britten. Als advocatenkantoor met het hoofdkantoor in Londen en zelfs enkele van onze Engelse collega’s aan boord vonden wij het leuk om een Engelse crew toebedeeld te krijgen. Afgelopen woensdag hebben we echter te horen gekregen dat de “Maybe” helaas niet meer zal deelnemen aan de REES (de naam straalde natuurlijk al niet echt veel vertrouwen uit… ;-)) . De Maybe is na een verwoede poging om op tijd in Nederland te komen gestrand met twee gescheurde zeilen bij Isle of Man.

AnneMargaretha_ROTCYP_Clifford_Chance
De Maybe heeft averij opgelopen dus varen wij op de Anne-Margaretha

Lijntjes uitgooien

Dit was natuurlijk flink balen, want op zulke korte termijn een vervangend schip vinden is lastig. Wij hebben uiteraard niet bij de pakken neergezeten en samen met de organisatie alle lijntjes uitgegooid voor het zoeken naar een nieuw schip. Zo hebben we contact opgenomen met Stichting Sail Amsterdam (organisator van Sail Amsterdam), waar wij juridisch adviseur van zijn, en gevraagd of zij nog contacten hebben met schepen. Uiteindelijk is het de organisatie van ROTC gelukkig gelukt om een schip te vinden, de Anne-Margaretha, waar we super blij mee zijn! Eind goed, al goed. Nu nog even de zeil reis zelf overleven.

Meedoen is (iets) winnen

Onze tactiek is simpel: we kijken waar we goed in zijn en zetten daar vol op in. Vorig jaar liet ons schip helaas niet toe dat we met de voorhoede mee konden, dus hebben we ingezet op het thema feest. Resultaat: prijs van het best verkleedde team gewonnen! Deze titel zullen we dit jaar natuurlijk proberen te verdedigen en daarnaast gaan we op zoek naar een andere doelstelling. Of dat het winnen van de REES zelf of iets anders wordt, dat zullen jullie nog zien. Hoe dan ook, wij gaan er met de rest van ons team voor zorgen dat we niet met lege handen terug op kantoor komen!

Volg Team Clifford Chance via onze Facebook pagina.

Tags: ROTCYP, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Grenzen opzoeken'?