In het diepe gegooid worden

Wouter Poelmans (26) behaalde zijn Master Internationale Betrekkingen & Organisatie en is sinds 2013 Management Traineee bij Enexis. Momenteel werkt hij op de afdeling Klantrelaties en werkt hij aan de strategie, marketing en trekt hij verschillende projecten. Tijdens de Race of the Classics for Young Professionals is het TeamCaptain. Hij vertelt over de overeenkomsten tussen De Rees en zijn werk als Trainee.

in het water team Enexis ROTCYP Careerwise

In het diepe gegooid worden

Het gebeurt me in mijn werk vaker, maar vorige week zaterdag werd dit credo wel heel letterlijk genomen tijdens de voorbereidingen op de Rees: met mijn negentien teamgenoten maakten we een gezamenlijke sprong in de Noordzee. Daar kregen we onder professionele begeleiding de kans om overlevingstechnieken te leren. Belangrijkste les? Val niet overboord!

Van-lik-me-redvestje? Zeker niet!

Als netbeheerder onderhouden en vernieuwen we dagelijks de energie-infrastructuur in de grond om te zorgen dat gas en elektra bij jou in huis komt. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en goede veiligheidsinstructies is daarin van essentieel belang. Ik merkte dat tijdens onze veiligheidsinstructie dezelfde waarden hoog worden gehouden.

surfpakken Team Enexis ROTCYP Careerwise

Nadat we een bevlogen theorieles hadden gehad, was het dan ook tijd om goed gemutst, met redvest en in neopreen te water te gaan. Toen we in de haven gelijk al een stukje moesten zwemmen om op de boot te komen, waren we weer wakker; praktijkervaring komt niet uit de boeken! Iets wat onze monteurs allang weten.

Team Krokodil

Op open zee werd vervolgens ons buddysysteem voor tijdens De Rees gelijk op de proef gesteld. De eerste verschijnselen van zeeziekte kwamen na tumultueuze momenten in het overlevingsvlot bij enkelen al naar boven. Het was duidelijk: hier moesten we samen doorheen. Ziek of niet. Gelukkig kon er om de groene gezichten worden gelachen, werden teamgenoten opgepept en hebben we als team de dag gezamenlijk afgesloten tijdens een spectaculaire eindoefening. Op volle snelheid sprongen we van een boot, zwommen we in krokodilformatie door de golven naar elkaar toe en hielden we elkaar warm. Tegelijk een metafoor voor mijn traineeship waarin na ups- en downs de steun van collega’s op onverwachte momenten ontzettend waardevol blijkt.

Speedboat Team Enexis ROTCYP Careerwise

Volle kracht vooruit!

Toen we na de eindoefening aan boord van de rib-boot klommen en plaatsnamen op de bok was er bezinning. Met een ronkende motor snelden we richting de Nederlandse kust om weer voet aan wal te kunnen zetten. Met de wind vol in het gezicht, golven doorklievend en scherend over het water kon ik niet anders dan lachen. Wat een fantastische groep! Samen de uitdaging aangaan, voor- en mét elkaar werken en altijd open blijven staan voor ontwikkeling. Ik weet het zeker: met deze instelling wordt het voor Team Enexis een fantastische race. Volle kracht vooruit!

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'In het diepe gegooid worden'?