Iedereen kent elkaar

lydia-baenen

Lydia Baenen (29) studeerde International Business en Bedrijfscommunicatie en werkte sinds 2008 als Management Trainee bij ORMIT. Vooral de hechte band tussen de trainees sprak Lydia aan: ‘Iedereen kent elkaar, is geïnteresseerd in elkaar en is altijd bereid een handje te helpen.’

Verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven

Binnen ORMIT doe je verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven gedurende je tweejarig management traineeship. Zo heb ik bij ANWB, Alliander, UNICEF en Dalco Food uiteenlopende projecten gedaan. Alles binnen het ORMIT traineeship is gebaseerd op competentieontwikkeling. Je kunt zelf aangeven op welke competenties je wilt gaan focussen. Dit wordt vervolgens meegenomen in de matching voor je volgende opdracht.

ORMITLydiaBaenen(&-Poolies)
Lydia met ORMIT-collega’s

Ik ben trots dat ik dit heb kunnen neerzetten

Mijn leukste opdracht binnen het traineeship is een haalbaarheidsonderzoek geweest voor een bedrijfsverplaatsing. Een opdracht waar ikzelf geen concrete inhoudelijke ervaring voor had, maar die hierdoor ook juist weer zeer uitdagend was. Vanaf dag één, kreeg ik alle vertrouwen van mijn opdrachtgeefster, wat mij voldoende steun heeft gegeven gedurende gehele opdracht. Competentieontwikkeling stond bij haar hoog in het vaandel en zij heeft me dan ook altijd gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen én misschien nog wel het belangrijkste ook om mijn eigen krachten in te zien.

Het ontwikkelen van de competentie stakeholdermanagement was voor mij persoonlijk de grootste uitdaging binnen deze opdracht. Binnen het vraagstuk waren verschillende partijen betrokken met verschillende belangen. Gedurende de start van de opdracht stonden deze partijen recht tegenover elkaar, maar door de stakeholderaanpak gedurende mijn onderzoek, zijn deze partijen nader tot elkaar gekomen en zijn ze weer in gesprek met elkaar. Ik ben trots dat ik naast het daadwerkelijke onderzoeksrapport dit resultaat heb neer kunnen zetten. Je levert dan écht een toegevoegde waarde voor je opdrachtgever.

Hechte bedrijfscultuur

Wat ik zo bijzonder aan ORMIT vind, is de bijzondere en hechte bedrijfscultuur. ORMIT voelt als een ‘warm bad’. Je moet je indenken dat alle ORMIT trainees (ruim 100) verspreid zitten over het gehele land waar ze opdrachten uitvoeren bij verschillende participanten. Daarnaast zitten er intern ook nog zo ongeveer 40 medewerkers waaronder talent development managers, accountmanagers, HR, administratie et cetera.

Ondanks deze verspreiding over het hele land zijn alle ORMIT’ers zeer hecht met elkaar. Iedereen kent elkaar, is geïnteresseerd in elkaar en is altijd bereid een handje te helpen.

Wanneer zien ORMIT’ers elkaar dan? Onder ander bij verschillende formele activiteiten zoals trainingen, intervisie, seminars, kwartaalmeetings, kick-off sessies; maar ook tijdens genoeg informele activiteiten die door ORMIT’ers zelf worden georganiseerd (jaarfeest, maandelijkse borrel, dam tot dam loop, Race of the Classics, ORMIT band, Alpe d’HuZes, bedrijfshockey, bedrijfsvoetbal et cetera). Daarnaast spreken ORMIT’ers vaak op eigen initiatief af om een drankje te doen, te gaan hardlopen of andere dingen van hun interesse. Zo ben ikzelf recent met drie andere ORMIT’ers gaan parachutespringen onder het mom van de competentieontwikkeling ‘stressbestendigheid’!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Iedereen kent elkaar'?