fbpx

Mooiste schip van de vloot

annelouik-o-herne

Annelouk O’Herne (27) studeerde Management of Learning en werkt nu als Consultant Learning & Development bij Stork Technical Services. Annelouk is teamcaptain van Team Stork, één van de drieentwintig deelnemende bedrijven aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP).

Nederlandse multinational

Vanaf het eerste moment dat ik nadacht over wat ik later voor de kost wilde gaan, stond werken bij één van de Nederlandse multinationals bovenaan. Het liefst in de technische hoek. Waarom: om de nuchterheid van ons Hollanders en de directheid van de “mannencultuur” die ik daar zou aan treffen. Daarnaast heeft de stoere robuustheid van de industrie een enorme aantrekkingskracht op mij (wat is het, wat doet het, en oh wat gaaf dat wij dat doen!) en heb ik veel bewondering voor onze ‘mannen’ die écht wat kunnen maken, iets tastbaars.

Ik wil geen stage, ik wil een baan…

Toen ik nog met mijn scriptie bezig was, kwam Stork Technical Services ineens op mijn pad. Ze waren op zoek naar een stagiair om de opleidingstak (de Stork Academy) van Stork verder door te ontwikkelen, processen in kaart brengen en deze te optimaliseren. Op dat moment dacht ik: “Ik ben bijna afgestudeerd, ik wil helemaal geen stage, ik wil een baan… maar verdorie dit is een unieke kans op het vakgebied van Learning & Development, en ook nog het soort bedrijf waar ik naar op zoek ben…”. Om het kort te houden, binnen twee weken had ik een paar enthousiaste gesprekken gehad en een contract getekend.

Meebouwen en meegroeien

In die eerste periode heb ik zoveel geleerd (daar kan geen universitaire studie tegenop) en ervaren dat een zich continu ontwikkelend bedrijf als Stork Technical Services zo ontzettend veel kansen biedt voor jonge, ambitieuze mensen zoals ik. Je kunt daadwerkelijk meebouwen en meegroeien. Als Learning & Development consultant ben ik nu verantwoordelijk voor het project- en programmamanagement van een aantal interne opleidingstrajecten en -projecten: variërend van het slimmer digitaal leren werken met nieuwe IT systemen tot het opzetten van (vak)inhoudelijke- en kennis overdragende trajecten. Ons Talentenplan bijvoorbeeld. Het is geweldig om te zien hoe dit collega’s de kans geeft om te groeien en hoe leidinggevenden hierin meegaan en meer op een ontwikkelgerichte wijze gaan leidinggeven.

Mensen, kennis en kunde met elkaar verbinden

Waar ik echt veel plezier uit haal is samenwerken; ervaren dat we met een team meer zijn dan de som der delen. Ik ben altijd op zoek naar de samenhang van dingen, hoe past iets wat ík zie in het grotere geheel . Mensen, kennis en kunde met elkaar verbinden waardoor iets sneller, makkelijker en beter gaat. Wanneer ik om me heen kwartjes zie vallen, de puzzelstukjes in elkaar zie passen en er dan daadwerkelijk 1+1=3 ontstaat, dáár krijg ik een kick van!

Annelouk O'Herne: Lassen met de Stork Academy

Lassen met de Stork Academy: “Best lastig wat mijn collega’s doen.”

Stork en de Race of the Classics

Voor Stork is het vrij uniek dat wij meedoen met dit soort netwerkevenementen. En helemaal bijzonder is het dat wij nu voor de tweede keer meevaren. Deelname aan ‘de Rees’ is geïnitieerd vanuit het Stork Young Professionals Network, maar ook ons management realiseerde zich dat de toegevoegde waarde van dit evenement groot is. Dat maakt dat iedereen bij Stork ontzettend enthousiast is en vooral ook uitkijkt naar de resultaten van deze gezamenlijke ervaringen.

Vrouwenquotum

We nemen deel met een grote groep: 36 YP’s afkomstig van de beide Stork bedrijven (Fokker Technologies en Stork Technical Services). Stork zit wereldwijd verspreid en contacten onderling lopen vaak digitaal, maar het is gelukt om een zeer gevarieerd team bij elkaar te krijgen. En met een beetje extra lobbywerk hebben we gelukkig ook het vrouwenquotum gehaald (er zijn niet veel vrouwen werkzaam in de techniek en vrouwelijke YP’s zijn al helemaal schaars, ook bij ons :-)).

Het grote samenwerken is begonnen

Al na het eerste gezamenlijke maal – voorafgaand aan de ROTCYP pre-borrel – was de teamspirit niet meer weg te denken. Een Facebook groep was snel aangemaakt. Naast de foto’s en video’s die we hier plaatsen, wordt er druk op gebrainstormd over zinnige en, gelukkig ook, onzinnige zaken. Bijvoorbeeld over de outfits voor de Old Skool Party. Nú al is het grote samenwerken begonnen: ook naast de Race hebben de teamleden elkaar inmiddels al op professioneel gebied gevonden.

Annelouk als teamcaptain..

Enthousiast zijn en plezier hebben. Hiermee mensen (en hun ideeën, kennis, ervaring) verbinden en in beweging brengen. Volgens mijn omgeving ben ik een enorme regelneef, kan ik goed analyseren en ben ik zeer resultaatgericht. Kortom, alle ingrediënten om dit zelfsturend team over de woelige baren te begeleiden :-). Verder ben ik ook deelnemer, naast het feit dat het gewoon héél gaaf is om mee te doen aan The Race of the Classics, is het sociale aspect ook voor mij heel belangrijk. Het stimuleert niet alleen de samenwerking met mijn collega’s, maar het vergroot ook het in- en externe netwerk.

De Artemis

De Artemis vind ik het mooiste schip van de vloot, alles is piekfijn in orde, het ziet er strak uit, de inrichting heeft een uitstraling van kwaliteit en is heel geschikt om samen te werken met de groep. Onze Stork kernwaarden als Safety, Results driven, Customer focus en Teamwork komen hier allen samen. Dé gouden mix om te koersen op de overwinning, in alle opzichten!

ROTCYP Stork Artemis

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mooiste schip van de vloot'?