Niets is zo veranderlijk – Team Heerema #ROTCYP

Erik van Hattem is Engineer Innovation bij Heerema Marine Contractors Nederland. Hij vertelt over zijn werk en een koud bad als voorbereiding van Team Heerema op de Race of the Classics for Young Professionals #ROTCYP.

We doen mee!

Lang weet ik dat het in de lucht hangt, bij iemand zal de telefoon gaan met de vraag om captain te worden? Natuurlijk zeg je ‘Ja!’. Het betekent ten eerste dat Heerema weer meedoet aan de Race of the Classics for Young Professionals. Maar beter nog, dan ben ik zeker van een plekje in het team!

Teambuilding bij Falck Heerema ROTCYP Careerwise

Blij dat ik de uitdaging ben aangegaan

Binnen Heerema werk ik bij de Innovatie afdeling. Samen met onze klanten, voornamelijk oliemaatschappijen, ben ik op zoek hoe ik toekomstige projecten en diensten kan verbeteren. Maar dat betekent ook dat ik projecten op een nieuwe manier moet aanpakken, af van het gebaande pad. Mogelijke nieuwe risico’s of problemen in kaart brengen en een oplossing voor vinden. Ik vind het erg leuk om me vast te bijten in de projecten waarvan ik van de voordelen overtuigd ben. Dit laat ik klanten, collega’s en directies inzien. Gaaf is het om mijn project daarna te zien groeien.

En dan komt alles bij elkaar

Terug naar het andere project, de Rees. De voorbereidingen zijn in volle gang en het team is compleet. Veiligheid krijgt dit jaar bijzondere aandacht. Teambuilding events worden gepland, zodat we als één team Heerema vertegenwoordigen. Maar dan komt het eerste verontrustende mailtje. Project planningen verschuiven waardoor Heerema’s schepen onverwacht langer aan het werk moeten blijven. Het afzeggen van een teamlid is een feit. Tijd voor actie, nieuw team lid zoeken, briefen, introduceren in het team en een rol geven. Opgelost. Gelukkig maar, de REES is al over een paar dagen!

koud bad team Heerema ROTCYP Careerwise

Een koud bad

Tijdens ons laatste teambuilding event hebben we in het koude zeewater gelegen bij Falck. Dan merk je pas dat het gaat leven bij iedereen. Er ontstaat één team. We krijgen gelukwensen van over de hele wereld. Singapore, Angola, Houston, en zelf vanaf de zee komen de foto’s en video’s binnen!

Het is bijzonder om te beseffen hoe het hele bedrijf achter ons staat. Een team wat niet alleen uit Heerema bestaat, maar ook uit de crew van het Klassieke Zeilschip Hendrika Bartelds! Het geeft ons veel vertrouwen.

Het is bijna zover

Gelukkig maar, we zullen het straks op zee op moeten nemen tegen de elementen, en 600 andere young professionals. Welke strijd zwaarder wordt, weten we pas na afloop. Wel weten we nu al dat het, samen met alle andere deelnemers, een onvergetelijke tijd wordt. En dat iedereen de elementen zal trotseren en overwinnen. Heerema alleen iets sneller dan de rest… Dan schrik ik wakker, zo ver is het nog niet.

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Niets is zo veranderlijk – Team Heerema #ROTCYP'?