fbpx

Onbetaalbare ervaring

ROTCYP_Port_Rotterdam_Careerwise_Kasper SpitzenKasper Spitzen (28) is als Invest en Risk Manager een van de rekenmeesters achter de Tweede Maasvlakte. Hij behaalde zijn Master in Urban, Port & Transport Economics en werkt sinds drie jaar bij het Havenbedrijf Rotterdam. Meedoen aan de Race of the Classics for Young Professionals is volgens hem een onbetaalbare ervaring, vandaar dat hij enthousiast Team Captain is.

Berekenen of projecten interessant zijn

Bij het Havenbedrijf zijn we dagelijks bezig om de grootste haven van Europa verder te ontwikkelen, te beheren en ervoor te zorgen dat alle schepen veilig aan kunnen meren (ja, ook die van de Rees). Ik bereken of projecten economisch interessant zijn. Mijn collega’s zorgen ervoor dat de container met daarin bijvoorbeeld jouw nieuwe smartphone zo efficiënt mogelijk de haven uit kan. Samenwerken zit dan ook in onze genen.

Port_of_Rotterdam_ROTCYP

Kunnen zeilen… check!

Omdat onze generatie de tijd van zeilschepen in de haven net niet meer heeft meegemaakt, zijn we met ons team gaan oefenen. Op de Kralingse Plas met windkracht 1 wel te verstaan. In één middag lukte het dan ook om zeker vijf kilometer te zeilen en een goede basis te leggen. Bijkomend voordeel was de mogelijkheid om in afwachting van de wind te trainen voor het “The love boat meets cowboys en Indianen op naaldhakken en noppen” feest…

Careerwise_Port_Rotterdam_ROTCYP_Wachten op de wind

En nog meer trainen voor die onbetaalbare ervaring

Na een vinkje gezet te hebben achter zeilen, hebben we onze zeebenen getest. We hebben de hoogste golven opgezocht en onze magen op de proef gesteld onder leiding van onze collega’s van het patrouillevaartuig de RPA 15. Dat ging verrassend goed. Hoewel ik wel mijn twijfels heb over de vergelijkbaarheid tussen een hypermoderne patrouilleboot en onze boot tijdens de Rees, het klassieke zeilschip Iris.

Port_Rotterdam_ROTCYP_Careerwise_De-Iris_RPA-15
Varen op de zeilboot, partrouillevaartuig RPA 15  en straks op de Iris vanuit Rotterdam

Al met al mag het duidelijk zijn dat het Havenbedrijf helemaal klaar is voor de Race of the Classics. Ter afsluiting een oproep aan alle deelnemers aan de Rees: kijk je bij het verlaten van Rotterdam naar bakboord, dan zie je wat wij aan het ontwikkelen zijn: de beste haven van de wereld!

Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Onbetaalbare ervaring'?