Ontwikkelen staat bij mij voorop

Noud_Huisman_Careerwise

Noud Huisman (30) studeerde Economie en Rechten en begon als Advisor bij PwC. Na drie jaar is Noud nog altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en een steile groeicurve. Momenteel als team captain van #ROTCYP maar daarna naar San Francisco.

Elke keer een sprong in het diepe

Als eerste werkgever is PwC voor mij een ideale match. Veel leren en een leuke tijd hebben. Een mooi voorbeeld is de ‘post merger integration’ van twee grootbanken. We hebben toen in een gezamenlijk team van klant en PwC de twee verschillende werelden tot één hebben gesmeed. Na flink klussen hebben we trots kunnen toosten op de uiteindelijke implementatie en go-live en het succes ontspannen kunnen vieren.

Inhoudelijke focus leidt tot groei als professional

Ik werk binnen ‘Advisory’ met een focus op ‘Organisational Transformation’. Voornamelijk binnen bedrijven in Financial Services, onder andere banken en verzekeraars. Met zo’n focus merk ik dat ik een duidelijke groei als professional doormaak en klanten steeds beter kan helpen. Bijvoorbeeld mijn huidige project, waar ik een verzekeraar help met het realiseren van kostenbesparingen. Waar kunnen processen makkelijker, beter, efficiënter?

Springen en wachten tot je vanzelf bovenkomt

Het leukste blijf ik vooral de verscheidenheid vinden. Mijn vorige project was het uitdenken van de strategie van een businessunit, en morgen ben ik bezig met het ontwikkelen van een training voor een klant. Of vorig jaar bijvoorbeeld, toen heb ik geholpen met het waarderen van (beruchte) financiële producten naar aanleiding van een faillissement van een grote internationale bank. Geen enkel project is daarmee hetzelfde en telkens kom je weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Een van mijn collega’s omschrijft het treffend: “Het is elke keer een sprong in het diepe. Spannend, maar wetende dat je met alle kennis en ervaring van PwC, vanzelf weer boven komt.”

PWC_OBAN_ROTCYP_Careerwise
Wij gaan de strijd aan op de schitterende Oban

Mezelf ontwikkelen staat voor mij voorop

Naast het werk zelf volg ik de studie Registercontroller aan de VU en hoop ik twee jaar in San Francisco te gaan werken. Zulke kansen pak ik maar al te graag aan. Meedoen met de Race of The Classics is ook zo’n ongelooflijk mooie ervaring. Voor mijzelf zal het de eerste keer zeezeilen worden. Ik ben erg benieuwd hoe het is, en met name naar het zeilen in de nacht. Collega’s die aan de studentenversie hebben meegedaan, vertellen hoe bizar het is om zo’n grote olietanker langs te zien varen. Ik ben benieuwd! En hopelijk blijft het hier bij een figuurlijke sprong in het diepe… :)

Van Café Batavia tot klassiek zeilschip Oban

“Heel veel zin in!” was de meest gehoorde kreet op de kick-off meeting van Team PwC. Samen met nog drie collega’s verzorgen ik onze deelname. We hebben een ontzettend leuke, enthousiaste mix van mensen, werkvelden en regio’s weten te realiseren binnen ons team. Voorafgaand aan de borrel en het feest voor alle teams hebben we met Team PwC gezellig gegeten in Café Batavia. Dat bleek een toepasselijke locatie om elkaar beter te leren kennen en de eerste (zeil)ervaringen uit te wisselen.

Team PwC gaat vlammen!

Een volgende meeting was het diner met de partners binnen PwC die de deelname ondersteunen en die we heel toepasselijk de ‘Sponsoring Captains’ hebben genoemd. Geheel in stijl van de Rees hebben we hen uitgenodigd aan boord van de Groningse zeetjalk ‘De Selene’ te Monnickendam. Het weer was ietwat bewolkt, maar wel droog en met een zachte wind. Prima weer om te zeilen op de Gouwzee! Na zeilen en borrelen was het tijd voor een heus Captains Dinner: een echte zeilersmaaltijd met kapucijners en spek.

PWC_ROTCYP_SPONSORING_CAPTAINS_Careerwise
Tijdens de voorbereidingen op de Gouwzee met de ‘Sponsoring Captains’

De zeilanekdotes, goede tips en enkele verwijzingen naar het culturele en historische erfgoed van de Sponsoring Captains deden het erg goed aan tafel. Zo leerden we over de legende van Maerten Harpertszoon Tromp. Het toepasselijke cadeau wij mochten ontvangen (en wat ik hier nog even geheim moet houden voor de concurrentie), zal tijdens de Race of the Classics for Young Professionals een duidelijk signaal vormen: Team PwC gaat vlammen!

Volg Noud en zijn Team PwC via Facebook

Tags: Ambitie en succes, Consultancy, Drijfveren, ROTCYP, Starters, Traineeship
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ontwikkelen staat bij mij voorop'?