Projectmanagement en de Race of the Classics – de overeenkomsten

Marc Sijl behaalde zijn Bachelor Business Management aan de IVA. Nu is hij werkzaam als superintendent bij Boskalis. Als Teamcaptain beschrijft hij de countdown van Team Boskalis voor de ROTCYP 2014.

De machines draaien

Het is zondagmorgen, een deel van de machines buiten draait alweer in volle gang. Tijd voor een teamcaptainsblog! Na een half jaar van voorbereidingen kunnen we de strijd aangaan met de andere teams. Maar voor het zo ver is, eerst nog de laatste dingen organiseren met elkaar.

Hectische week

Afgelopen week was een hectische week op het project waar ik werkzaam ben. Hierdoor kon ik bij onze laatste interne team briefing niet aanwezig zijn. Gelukkig waren Bas, Bibi en Stefanie wel aanwezig. Ze hebben de laatste dingen doorgenomen zoals de outfits van het themafeest. Wat een warme outfit is geworden, waarmee ons team zeker zal opvallen.

De Rees als project

Naast deze briefing zijn we in de afgelopen dagen en de komende dagen bezig (geweest) met tal van organisatorische zaken. Zoals het regelen van een bus voor de meevaardag, boodschappen, kamerindelingen en teamshifts. Dit bracht me bij de volgende gedachte; Het organiseren van De Rees is eigenlijk hetzelfde als het organiseren van een project.

Team Boskalis ROTCYP Careerwise
Bij de start op woensdagochtend in Rotterdam

Afgelopen periode was een drukke periode met veel voorbereidingen. Zelfs op de laatste dagen voordat de race begon werden allerlei zaken nog geregeld. Dit alles zodat we de Rees zo goed mogelijk kunnen beleven met elkaar! Bij dit laatste dacht ik soms; ‘Komt het allemaal goed?’ ‘Krijgen we alles voor elkaar?’

Verschillende Fases

Bij een project kan het ook zo gaan. Je begint bij een voorbereidingsfase, dan een realisatiefase om vervolgens het project uit te kunnen voeren. Ik heb meegemaakt dat de dagen vlak voor de realisatiefase vol zaten met acties. Mijn ervaring is, al heb je alles nog zo goed voorbereid en alles uitgedacht, sommige zaken zullen toch vergeten worden of ontbreken. Een uitspraak die ik vaak bij Boskalis hoor  is; ‘Het komt altijd goed!’ Deze uitspraak zal me altijd bij blijven, het is namelijk een feit.

Het komt altijd goed

Met die gedachtegang stappen wij: Bas, Bibi, Stefanie, Marleen, Marcel en ikzelf met ons team aan boord van de Pedro Doncker . Wij zullen met zijn allen nieuwe horizonnen creëren. Voor onszelf en voor anderen. Team Boskalis is creating a new horizon!

 

Tags:
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Projectmanagement en de Race of the Classics – de overeenkomsten'?