De Race leeft! #ROTCYP

In november 2014 is Daan de Kleijn begonnen aan zijn traineeship bij ABN AMRO. Nadat hij vorig jaar lid was van de Kadecommissie van de Race of the Classics for Young Professionals, is hij dit jaar Kadekoning. Voor Careerwise vertelt hij over zijn ervaring met de voorbereidingen voor de ROTCYP.

Enthousiaste commissieleden

Met een beleidsweekend achter de rug en de wekelijkse vergaderingen standaard geblockt in de agenda, is de voorbereiding voor de Race al in volle gang. Dit is het tweede jaar dat ik de eer heb om de Race te organiseren. Vorig jaar was ik teamlid van de Kadecommissie, dit jaar ben ik het hoofd van de Kade, oftewel de Kadekoning. Het is mooi om te zien dat we zes nieuwe enthousiaste teamleden hebben dit jaar, waarvan er drie in mijn commissie zitten: Elise, Saskia en Robert. Zij brengen een hoop nieuwe ideeën, vragen en energie mee; noodzakelijke ingrediënten om dit lustrumjaar tot een groot succes te maken! Het afgelopen jaar is perfect verlopen, dus het is een uitdaging om dat jaar te evenaren. Maar ook dit jaar doen we er weer alles aan om Engeland te bereiken en verschillende knalfeesten neer te zetten.

Feesten organiseren en annuleren

Met onze commissie zijn wij onder andere verantwoordelijk voor het eten aan boord, de feesten en niet te vergeten de mutsen, die elk jaar weer een waar collectors item zijn. Eén van de grootste uitdagingen vind ik het organiseren van feesten op donderdag op minstens vijf locaties, die we enkele uren van tevoren bijna allemaal moeten kunnen annuleren. We zijn immers voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is een uitdagende taak om dit kosteloos te kunnen doen en tegelijkertijd de langetermijnrelatie met de horeca-ondernemers goed te houden.

Daan de Kleijn

Intensieve samenwerking

Onze commissie werkt onder de bezielende leiding van de voorzitter, de scherpe pen van de secretaris en het strenge doch rechtvaardige vingertje van onze penningmeester. Daarnaast werken we nauw samen met de wedstrijdleiding (WL). De WL is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het vervoer en het reilen en zeilen op zee. Om de samenwerking tussen de commissies optimaal te laten verlopen, ben ik ingetrokken bij het hoofd WL, te zien op de foto. Zo kunnen we de lijntjes kort houden en belandt niets tussen wal en schip.

Combinatie werk en de Race

Naast het werk voor de Race doe ik een traineeship bij ABN AMRO. Ik ben daar in november 2014 begonnen. Mijn werk en de Race zijn goed te combineren, omdat iedereen binnen de commissie werkt. We vergaderen dan ook ’s avonds en beginnen ruim van tevoren met organiseren.

Ik hoop dat jij, als trouwe lezer, nu een klein inkijkje hebt gekregen in het leven van de Kadekoning. Ik zou graag willen afsluiten met de woorden van een wijs man en een oud Hollands spreekwoord:

Elk nadeel hep sen voordeel.

Is oktober zacht en fijn,’ t zaal een scherpe winter zijn. Maar is hij nat en koel, is van een zachte winter het voorgevoel.

Tags:
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De Race leeft! #ROTCYP'?