#ROTCYP op de proef gesteld

ROTCYP_Brugge_Haven

Na een geslaagd vertrek van de Race of the Classics for Young Professional, werden de deelnemers direct op de proef gesteld. Tegen de avond deden golven van meer dan twee meter de schepen flink deinen. Zodra de officiële start voor de kust van Hoek van Holland een feit was werd koers gezet naar Engeland.

ROTCYP_zeilend_buitengaats

Haalbaarheid Engeland

Voor schippers en wedstrijdleiding waren de omstandigheden reden voor driftig contact via Marifoon. Was het gestelde doel bij de huidige omstandigheden voor alle schepen haalbaar? Daan Meijners van de wedstrijdleiding: “De golfslag viel ons tegen, daarbij draaide de wind in een ongustige richting waardoor niet alle schepen zeker waren of ze tijdig Engeland zouden kunnen bereiken.”
ROTCYP_ruige_zee
Schepen maken zich klaar voor de officiële start op open zee

En langzaam werd het zwaarder

Onder de deelnemers begon de tocht intussen een ware strijd tegen de elementen te worden. Een schipper grapte over de marifoon: “Ik keek net naar binnen, zaten die van mij te zingen:
Och was ik maar, bij moeder thuis gebleven
Och was ik maar, met jou niet meegegaan”

ROCTYP_zeeziek

De koers bijgesteld

Rond 22:00 uur heeft de wedstrijdleiding besloten om het doel bij te stellen. Daan: “Tegen de verwachting kreeg de wind helaas geen Noord component. Hierdoor heeft de Organisatie de moeilijke beslissing moeten nemen niet naar Ramsgate te gaan.” In plaats daarvan zette de vloot koers richting Zeebrugge en meerde daar bij zonsopgang aan in de binnenstad van Brugge.
ROTCYP_Brugge
In de haven van Brugge

Genieten van het zonnetje

In de glorende ochtend aangekomen in Brugge trakteerden de Young Professionals zichzelf door hun kooi in te duiken voor nog wat slaap of door in het zonnetje rustig na te praten. De dag die volgde was er een van bijkomen en zorg voor de innerlijke mens.

ROTCYP_verzorging

’s Avonds was het tijd voor de prijsuitreiking van het eerste rak tijdens de ‘Award Ceremony’. Het team van SNS Reaal wist met de Swaensborgh deze eerste titel binnen te slepen. Op de uitreiking volgde voor alle teams een verdiend feest.ROTCYP_winnaar

Team SNS Reaal tijdens de uitreiking van de eerste prijs

Op voor het volgende wedstrijdrak

Na feest en prijsuitreiking maakten de deelnemende teams zich vrijdag ochtend op voor de volgende etappe, een rak van 120 mijl vanaf Zeebrugge richting het noorden. Zaterdag ochtend zal er voor de kust van IJmuiden nog een sprintrak plaatsvinden van circa 40 mijl. Naar verwachting loopt de vloot zaterdag rond 18:00 uur de haven van IJmuiden binnen.

Volg de vloot live, of bekijk alle foto’s van de Rees door ROTCYP en Careerwise op Facebook.

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '#ROTCYP op de proef gesteld'?