Scheikunde schrapte ik als eerste vak

Sander_Bouman_Careerwise_ROTCYP_AkzoNobelSander Bouman (32) studeerde Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. Momenteel is hij Sales Manager Wegenzout bij AkzoNobel Industrial Chemicals sBU Salt. Samen met Heleen Platenkamp is hij Team Captain voor hun AkzoNobel team tijdens de ROTCYP.

Scheikunde schrapte ik als eerste vak

Eerlijk is eerlijk… scheikunde was het eerste vak dat ik resoluut schrapte uit m’n vakkenpakket op de middelbare school. De middelbare school is alweer even geleden en inmiddels werk ik voor één van de grootste chemische bedrijven ter wereld; AkzoNobel. Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik het commerciële vak ingegaan. Bij AkzoNobel ben ik verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van wegenzout in Benelux en Duitsland. Het balletje kan raar rollen. En ja, dan wordt vanzelf de interesse voor chemie aangewakkerd. Hoe meer ik te weten kom over ons bedrijf en onze producten, des te meer wordt chemie interessant.

Chemie is echt overal

Als je s’ochtends gaat douchen, dan is het water schoon door onze des-infectanten. Onze aero-sol zorgt voor de pfff van je deo. Je boterham smaakt een stuk lekkerder door ons zout. Het papier waar je op schrijft is mooi wit door onze papierbleek. In de zomer maken onze producten je softijs ook echt soft, in de winter zorgt onze wegenzout ervoor dat je veilig over straat kunt. Bekend zijn onze verfmerken Flexa en Sikkens…wedje leggen dat je die thuis op de muur hebt! Onze lakcoating zit op je fiets, auto of geeft de trein dat kenmerkende gele kleurtje.

Sander_Bouman_Careerwise_ROTCYP_AkzoNobel_in_de_sneeuw_strooizout

Wij winnen sowieso

Het is echt teveel om op te noemen. Leuk om te weten is dat AkzoNobel ook producent is van maritieme verven en coatings. Veel van de schepen van de Race of the Classics for Young Professionals zijn met onze verven en coatings behandeld en zo beschermd tegen de elementen. Een geruststellende gedachte, maar besef je dat AkzoNobel eigenlijk altijd als eerste over de finishlijn komt ;-)!

Young Professionals vormen een belangrijk netwerk

Dit jaar doen we voor de tweede keer mee aan de ROTCYP. Net als in 2011 hebben we twee team captains. Mijn co-team captain Heleen Platenkamp werkt als Assistent Controller bij Salt Specialties, bekend van Jozo Zout. Twee team captains met veel kennis van zout dus…altijd handig op de Noordzee?! Heleen is ook bestuurslid van Your AkzoNobel, een club voor young professionals binnen AkzoNobel. In een dergelijk verband delen “de jonge gasten” hun ervaringen, bouw je aan betrokkenheid en biedt je mogelijkheden om te netwerken. Deelname aan de ROTCYP is één van de meest sprekende events!

Team_AkzoNobel_ROTCYP_Careerwise

Samen…

Ons team bestaat uit 32 Young Professionals van al onze business areas en van bijna alle Nederlandse locaties. In totaal hebben wij zes internationals (Russisch, Iers, Italiaans en Indiaas) aan boord. Binnen het team spreken we dus Engels. Na selectie van ons team hebben we meteen een teamborrel georganiseerd. Het is echt goed om te zien hoe het team onderling “klikt” met elkaar. Onze kracht is de diversiteit van individuen die tezamen komen als eenheid. Samen gaan we het avontuur tegemoet, samen gaan we feesten, samen komen we weer veilig thuis en samen nemen we de winnaarsbeker mee naar huis!

De Rees leeft!

Tags: , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Scheikunde schrapte ik als eerste vak'?