Scherp tijdens mijn werk

Rens_Koster_Bolcom_Careerwise_ROTCYPRens Koster (26) studeerde Business Logistics en werkt ruim twee jaar bij bol.com als Business Analyst. Hij vertelt hoe hij gefascineerd is door logistiek en over de deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals: ‘Je hebt bij ons duidelijke verantwoordelijkheden als individu en als team, dat houdt mij scherp tijdens mijn werk’.

Van stagiair tot een vaste baan

Drieënhalf jaar geleden deed ik mijn derdejaars stage bij bol.com vanuit mijn opleiding Business Logistics. Het gaf me de kans om kennis te maken met het hoogste niveau van E-logistics. Na mijn afstudeerstage bij TNT Innight werd ik door bol.com benaderd of ik interesse had in een full time baan op de logistieke afdeling. Twee weken voordat ik afstudeerde, was dat natuurlijk een offer I couldn’t refuse!

Vóór 22:00 uur besteld, volgende dag in huis. Hoe?

E-commerce partijen als Wehkamp en bol.com fascineerden mij altijd al. Voor 22:00 uur besteld en de volgende dag in huis. Hoe doen ze dat? Waar ik destijds nog op zoek ging naar de geheimen daarvan draag ik er nu dagelijks aan bij dat we zelfs orders die voor 23:00 uur zijn besteld de volgende dag feilloos uitleveren. Het is voor mij nu de normaalste zaak van de wereld.

Team_Bolcom_ROTCYP_Careerwise
Ons team vorig jaar vlak voor de start van de ROTCYP 2012 

Met ongeveer dertig collega’s op onze logistieke afdeling maken we dagelijks die belofte aan onze klanten waar. We sturen niet alleen de dagelijkse operatie aan maar optimaliseren tegelijkertijd de huidige processen, zorgen voor een optimaal retouren proces en denken in verschillende disciplines na over de komende jaren.

Mijn project

Mijn grootste project op dit moment is het aansluiten van een nieuwe Logistiek dienstverlener. Vertrouwde partijen zorgen al vanaf het begin van bol.com voor het fysiek uitleveren van onze goederen. Inmiddels zijn we al lang niet meer alleen de beste boeken en entertainment winkel van Nederland. Het verzenden van grote goederen als Wasmachines, Amerikaanse koelkasten en televisies tot 64” vereist een hele andere logistieke aanpak dan bij boeken, CD’s, DVD’s en games. Vandaar dat is gekozen om voor dergelijke extreme goederen een specialist in de hand te nemen.

Een goede business case en passie

Ondanks dat ik nog niet eens twee en een half jaar hier werk, is mijn opdracht dus om zo’n nieuwe partner aan te sluiten. Dat is een behoorlijke uitdaging. Ik vind het mooi om dat geloof in de medewerkers te ervaren. De passie om elke dag weer te zorgen voor de beste winkel is voelbaar. Ik krijg de ruimte om mijn eigen ideeën tot leven te laten komen zolang ik weet wat ik doe en vooral waarom ik iets doe. Daarnaast mag ik aangeven waar ik volgend jaar aan wil werken en wat ik daarvoor verwacht nodig te hebben. Met een goede business case is de kans heel groot dat ik deze ideeën mag realiseren.

Scherp tijdens mijn werk en de Race

Deze werkwijze wil ik ook gaan toepassen als Teamcaptain van Team bol.com in de Race of The Classics for Young Professionals 2013! Iedereen op het schip heeft individueel of in teamverband bepaalde verantwoordelijkheden. Hoe je je taken concreet invult maakt niet uit, zolang het er maar voor zorgt dat we met elkaar een leuke tijd hebben en uiteraard deze race gaan winnen. Mocht iets niet zo gaan zoals gepland, dan zorgen we samen voor een goede oplossing. We zijn immers een team waarbij iedereen zich uiteindelijk ook verantwoordelijk moet voelen voor de keuzes van anderen. Dat houdt ons scherp tijdens ons werk en tijdens de Race!

Tags: ROTCYP, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Scherp tijdens mijn werk'?