fbpx

See you on the other side!

karina-merinos-lugo

Karina Merinos Lugo (27) studeerde haar Bachelor International Business aan Universidad Anáhuac (Mexico Stad) en een Master aan de Universiteit van Tilburg. Ze werkt nu als Business Advisor Strategy voor TOPS (COO, IT en Operations) bij ABN AMRO.

Mieke van Engelen (27) behaalde haar Master International Economics and Finance aan de Universiteit van Tilburg en werkt nu als Relatiemanager Corporate Clients. Tezamen zullen ze als Captains met Team ABN AMRO de zee trotseren tijdens de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP). Op Careerwise.nl vertellen ze over hun werk en ambities.

Management Traineeship ‘oude / nieuwe stijl’

We zijn beide als Management Trainees bij ABN AMRO gestart, vlak voor de integratie met Fortis Bank Nederland. Karina in november 2009 en Mieke in maart 2010. Het zijn enerverende en leerzame tijden bij de Bank en het is een unieke kans om mee te mogen bouwen aan de Bank Anno Nu! Ook het Traineeship van ABN AMRO is in een nieuw jasje gestoken en dit is niet onopgemerkt gebleven (getuige de duizenden aanmeldingen in 2010 en 2011). Het Traineeship Anno Nu, dat ‘het beste van beide werelden’ bevat, is zelfs al uitgeroepen tot het Beste Traineeship in 2011, omdat het feilloos aansluit op Generatie-Y. Ons ROTCYP Team van dit jaar bevat zowel trainees van de ‘oude’ als de ‘nieuwe’ garde; de winnende formule, dat kan niet anders.

Team ABN AMRO

Dit is het derde jaar dat ABN AMRO vol overgave meedoet aan de ROTCYP. Vorig jaar hadden wij beiden al het genoegen om mee te mogen varen op de prachtige Wylde Swan. Deze onvergetelijke ervaring heeft ons ertoe aangezet om dit jaar als Teamcaptains het Team ABN AMRO naar de overwinning te leiden. Het team bestaat uit maar liefst 36 zeelieden, werkzaam voor uiteenlopende disciplines binnen de Bank. Van Large Corporates tot Audit, van Particulieren tot Operations; er zeilt weer heel wat Talent mee! Hiermee zijn we te allen tijde ‘on top of our game’ en op het ergste voorbereid (denk aan een storing van de Blackberry’s), want in dat geval komen onze IT collega’s aan boord goed van pas…

rotcyp-team-abnamro
Team ABN AMRO tijdens de ROTCYP in 2010

IKEA-meubels in elkaar zetten

Om met een geolied en geïntegreerd team ten strijde te trekken, hebben we voorafgaand aan de ROTCYP leuke activiteiten met elkaar ondernomen. Uiteraard hebben we hierbij niet alleen maar met elkaar aan de bar gehangen (hoe weet je anders wat voor vis je in de kuip hebt?!). Om elkaar goed te leren kennen en te weten wat je op zee aan elkaar hebt, hebben we een dag lang gezamenlijk geklust op een Zorgboerderij in Amsterdam Noord. Immers, als je het overleefd om een dag lang tezamen IKEA-meubels in elkaar te zetten, dan kan je alles aan! Wij zijn er inmiddels dus helemaal klaar voor. Bring it on!

Wylde Swan

Dit prachtschip leverde ons vorig jaar– naast een ‘gezonde’ portie zeeziekte – een eerste plek op onder de deelnemende ‘Financials’. Dit jaar willen we uiteraard meer, namelijk de algehele overwinning! Dus vaar dit jaar mee op de succesgolf van de Wylde Swan, dan komen jullie vast ook wel in Ipswich aan…! See you on the other side!

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'See you on the other side!'?