fbpx

Start Race of the Classics 2014 – Ipswich here we come

De Race of the Classics for Young Professionals 2014 is van start! Vanochtend om 11:48 uur klonk het eerste saluutschot vanaf het zeilschip Zr. Ms. Urania van het ministerie van defensie. Hiermee openden loco-burgemeester van Rotterdam Joost Eerdmans en zijn collega Koen Schuiling, burgemeester van Den Helder, de negende editie van ‘de Rees‘: ruim zeshonderd Young Professionals steken in een spannende strijd op klassieke tallships de Noordzee over om na vijf dagen in Amsterdam te finishen.

Eerdmans start ROTCYP 2014

Deze start van de Race of the Classics 2014 werd vastgelegd door fotografen en cameraploegen van onder andere Hart van Nederland.

Na de showstart op naar… Engeland

Ruim een uur daarvoor hadden de drieëntwintig Team Captains te horen gekregen het weer gunstig genoeg is om de oversteek naar Ipswich Engeland daadwerkelijk te gaan maken. De stemming zat er daarom goed in tijdens de showstart voor de Rotterdamse Erasmusbrug.
Careerwise Start Race of the Classics for Young Professionals

Netwerken, strijden en safety first

De deelnemers beleefden de avond voorafgaand al een onofficiële opening tijdens een geslaagd feest in Rotterdam. Alle teams waren gehuld in blitse polo’s voorzien van hun bedrijfsnaam. Met hun dansmoves probeerden zij andere teams te imponeren voordat de werkelijke strijd van start gaat. Dit jaar staat in het teken van veiligheid aan boord. Zo presenteerde de organisatie trots haar ‘Safety First’ campagne aan de hand van een filmpje met veiligheidsinstructies, waarna een speciale RTL nieuwsuitzending volgde van Team RTL geheel in het teken van de Race of the Classics.

Team Heerema ROTCYP Vliegtuig steun komt te laat
Door technische problemen kwam deze aanmoediging helaas niet op tijd aan in Rotterdam.

Niet alles ging goed

Vanochtend om half zeven stonden de teams paraat om van de Hanos ingrediënten voor verrukkelijke schippersmaaltijden in ontvangst te nemen. Team KPN had hun eerste challenge hiermee te pakken, aangezien hun voorraad chips in het water belandde. Met creatief gebruik van een kratje – en alle geleerde man over boord skills – is Team KPN alsnog met chips aan boord vertrokken.

start ROTCYP Careerwise

Volg de Race of the Classics Live

Benieuwd welk team de leiding neemt tijdens de wedstrijdrakken? Volg de wedstrijden via GPS trackers. Naast de zeilprijzen valt ook dit jaar weer de Media Award te winnen door het team wat op originele wijze aandacht voor de Rees en de klassieke zeilvloot weet te realiseren. Voor de ‘wie-met-wietjes’ en andere leuke roddels hebben de ‘racers’ echter hun eigen besloten Facebook groep.

Alle foto’s die Careerwise fotograaf Geert de Lange maakte van de Showstart vind je hier.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Start Race of the Classics 2014 – Ipswich here we come'?