We'll be ready

charlotte-lieth

Charlotte Lieth (25) studeerde Rechten in Utrecht en werkt vanaf begin dit jaar als Advocaat-stagiaire bij Clifford Chance. Charlotte is ook captain van Team Clifford Chance, één van de 23 deelnemende team aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP).

Van arts tot advocaat

Zo zie je maar dat dingen heel anders kunnen lopen. In 2004 begon ik aan mijn studie rechten, nadat ik mijn oorspronkelijk plan om arts te worden iets had bijgesteld. Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik na mijn Master Recht en Onderneming, en verdiepende Masterclass Europees recht, mijn pijlen zou gaan richten op de commerciële advocatuur. Ik denk dat ik niemand hoef te vertellen dat dit een vrij ruim begrip is, maar je moet natuurlijk ergens beginnen!

Zuidas of centrum

‘De commerciële advocatuur’, en dan? Groot of klein kantoor, transactiepraktijk of procespraktijk, de Zuidas of het centrum? Mijn stage bij Clifford Chance eind vorig jaar trok mij binnen de kortste keren over al die strepen. De combinatie van de werkmentaliteit, de grote internationale zaken, de onderlinge sfeer en het interne opleidingsprogramma was precies waar ik naar op zoek was, en dat in hartje Amsterdam!

Alle hens aan dek

In april ben ik op de sectie Corporate gestart, waar we ons onder andere bezighouden fusies en overnames, joint ventures, outsourcing en ondernemingsrechtelijke advisering in de ruimste zin van het woord. Wat voor een transactie het ook is, ik werk altijd in een team dat bestaat uit zowel senior als junior advocaten. Zo werk ik als advocaat-stagiair ook direct samen met ervaren partners en moest ik al snel de handen uit de mouwen steken. Dat gaat hand in hand met het motto “learning on the job”, maarja wat moet je daar nou precies van verwachten?…

Na een rustige start viel ik 6 maanden geleden al vrij snel met mijn neus in de boter, om daar meteen door de rest van het team weer uitgetrokken te worden. Samenwerken en communiceren zijn essentieel en zo kun je samen naar een optimaal resultaat toewerken. Ik ga er vanuit dat dit tijdens de REES niet anders zal zijn en we indien nodig ook opgevist zullen worden.

Beginnersgeluk?

De gouden tip kregen we in april: “Is de Race of the Classics misschien niet iets voor jullie?”. Het balletje werd opgegooid en de aanmeldingen stroomden al binnen voordat we officieel aan boord waren. Gelukkig kregen we al snel het verlossende bericht: met een beetje beginnersgeluk hebben wij een felbegeerde plaats op de deelnamelijst bemachtigd! Clifford Chance heeft al eerder gevochten om de Juriscup in de wacht te slepen en bovendien waren we actief betrokken bij Sail in 2010. Dit jaar mogen we gelukkig de REES aan dit lijstje toevoegen! Dit evenement is kantoorbreed met veel enthousiasme ontvangen. Wij kijken er dan ook heel erg naar uit om met 18 advocaten (vanuit alle hoeken) de zeilen te hijsen.

marie-galante
Het schip van Team Clifford Chance: de Marie Galante

Genieten!

Als internationaal kantoor zetten wij graag voet op buitenlandse bodem. Wij gaan in rode jassen en gewapend met rode broeken en reddingsboeien de ‘Marie Galante’ klaarstomen voor de overwinning (eens moet de eerste keer zijn). Ik wil namens het hele team de organisatie bedanken voor de geweldige voorbereiding. Ook voor jullie gaat het (eindelijk) beginnen en het belooft een topweek te worden. We wensen natuurlijk alle teams heel veel plezier (succes) en iedereen is bij deze uitgenodigd voor een potje oud-Hollands sjoelen in Ipswich!

We’ll be ready

Tags:
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'We'll be ready'?