Wij gaan voor Engeland

sophie-hulshof

Sophie Hulshof (24) studeerde Rechten in Utrecht en werkt vanaf begin dit jaar als Management Trainee bij Achmea. Sophie is bemanningslid van één van de vierentwintig deelnemende teams aan de Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP). Op Careerwise.nl vertelt Sophie over haar werk en ambities.

Enthousiaste verhalen

Na een bestuursjaar bij mijn studentenvereniging te hebben gedaan, wist ik dat ik na mijn studie niet verder ging met rechten, maar een Management Traineeship wilde doen. Begin dit jaar ben ik via een Business Course bij Achmea terecht gekomen. Naast de mooie ontwikkeltrajecten, de trainingen en verschillende kanten die je tijdens een traineeship van de organisatie te zien krijgt, was het voor mij ook belangrijk dat mijn toekomstige werkgever op sociaal gebied actief was. Nu zijn er verschillende bedrijven die om borrels en activiteiten bekend staan. Achmea is daarin (heel eerlijk) geen koploper, maar door de enthousiaste verhalen van werknemers besloot ik het bedrijf hierin toch een kans te geven. Het is me in de afgelopen maanden duidelijk geworden dat er binnen Achmea eindeloze mogelijkheden zijn (ook op sociaal gebied!), zolang je zelf het initiatief neemt.

Management Traineeship

Mijn eerste opdracht doe ik bij Programma Leiderschap, bij Group HR. Een interessant programma, waar we werken aan leiderschap en de ontwikkeling van leiders binnen de organisatie. Ik houd me daarbij bezig met de zichtbaarheid en de verankering van dit programma in de organisatie. Achmea Leiderschap gaat uit van leiders die zichzelf kennen en trouw zijn aan zichzelf en van daaruit hun klanten, partners en collega’s kunnen inspireren.
Zelf krijg ik door de verschillende leiderschapsdagen en workshops die we organiseren ook een goed beeld van mijn eigen kwaliteiten en mijn ontwikkelpunten.

Ik heb in de afgelopen maanden ontdekt dat het belangrijk is om binnen een grote organisatie zichtbaar te zijn, om te staan voor wat je zegt, om je te houden aan je eigen waarden en principes en vooral om niet al te snel aan te passen en niet direct mee te gaan in de ingesleten gewoontes. We moeten als nieuwe jonge werknemers ons temperament niet verliezen. Het is belangrijk om kritisch te blijven denken, ook al kan je je kritiek niet altijd kwijt. Wij, als nieuwe generatie, moeten vernieuwen en moeten kansen creëren én pakken om echt veranderingen tot stand te brengen.

Ik zal meedoen dit jaar!

Er wordt door collega’s veel initiatief genomen, om zoals gezegd veel activiteiten op sociaal gebied te ontplooien. Zo ook de deelname aan de Race of the Classics for Young Professionals. Toen onze Captains, Sanne en Marit, inventariseerden wie het leuk vond om mee te doen, mailde ik direct terug: ‘Ja! Dat wil ik !! ’ De positieve verhalen hadden mij enthousiast gemaakt en ik wilde het nu wel eens zelf ervaren. Zeeziekte, de storm, het niet halen van de overkant, een kapot schip en de nachtelijke uurtjes in de kou konden mij niet van de wijs brengen. Mocht er al iets in mijn agenda staan dan moest dat maar verzet worden. Ik moest mijn manager nog op de hoogte brengen, maar die reageerde gelukkig positief op mijn deelname. Het breken van mijn pols leek nog bijna roet in het eten te gooien, maar door mijn degradatie van zeiler naar mascotte van het Achmea Team werd ook deze hindernis genomen.

rotcyp-team-achmea
Team Achmea met mascotte Sophie

Het Achmea Team

Om als één team aan de start van de ROTCYP te kunnen staan is er heel wat werk verzet. Zo was het passen van de zeilpakken al een hele happening. Alleen al om het feit dat we geen vaste werkplekken hebben en door het hele land verspreid zitten. Dat is het Nieuwe Werken bij Achmea. Dank aan Sanne en Marit voor de algemene organisatie, zeilpakken, bestellingen, sponsoring, communicatie, diners en borrels én vele andere collega’s voor ondersteuning, het maken van een website en een facebook pagina. We zijn nu als team klaar om de uitdaging aan te gaan.

De pakken zijn naar de drukker, de muziek wordt geregeld, de sfeer is goed en met ons schip de Zephyr, de koele, zachte westenwind, zijn wij ervan overtuigd dat we de overkant kunnen bereiken. Wij gaan voor Engeland!

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wij gaan voor Engeland'?