fbpx

Wind in de zeilen en in mijn werk #ROTCYP

Zeilboot Race of the Classics Young Professionals

Met twee masters geschiedenis op zak had Jan-Jacob Blussé (29) nooit gedacht dat zijn toekomst in de energiesector zou liggen. Toch is hij Management Adviseur bij de Eneco Groep én vormt hij met drie anderen de wedstrijdleiding van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP).

Van optimist tot cadet, vaJan Jacobn platbodem tot tallship

Ik zeil al zolang ik me kan herinneren: van optimist tot cadet, van platbodem tot tallship. Ik ga mijn best doen om de oversteek naar Engeland tot een mooie competitie te maken. De studenteneditie van 2006 met de oversteek naar Ramsgate staat nog steeds in mijn geheugen gegrift en ik hoop dat deze editie van de Rees ook zo onvergetelijk wordt!

Historicus in de energiesector

Met twee masters geschiedenis die ik in Nederland en de VS heb behaald, ben ik drie jaar geleden de Eneco Groep ingerold. De eerste twee jaar werkte ik bij het Oxxio-label en sinds een jaar heb ik de rol van Management Adviseur bij de gedeelde backoffice van de verschillende merken binnen de holding. Daar heb ik de taak om het programma voor Continu Verbeteren in te voeren. Ik geef toe, het is een ongebruikelijk carrièreverloop: een historicus die zijn scriptie schreef over ingenieurs in Nederlands-Indië aan het begin van de twintigste eeuw optimaliseert nu het proces voor het wisselen van energieleverancier.

Bruggen slaan

Vers uit de collegebanken had ik niet kunnen bedenken dat mijn toekomst binnen de energiesector zou liggen. Al helemaal niet binnen het IT-zware smaldeel van het bedrijf. Inmiddels weet ik de brug tussen studie en werk wel te slaan. Ik heb een eigen definitie aan het programma voor Continu Verbeteren gegeven. Zoals een historicus dat zou doen, stel ik kritische vragen, formuleer ik alternatieven voor de status quo en stimuleer ik mijn collega’s om niets vanzelfsprekend te vinden. Het geeft veel voldoening om met deze uitgangspunten allerlei obstakels uit processen weg te nemen die medewerkers én klanten soms al jarenlang frustreren.

Zon en wind

Het is bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe een oud-nutsbedrijf zich in een noodvaart transformeert tot een IT-dienstverlener. Waar eerst de verkoop van stroom en gas zorgden voor de winst, werken we er bij Eneco hard aan om dat bedrijfsmodel tot het verleden te laten behoren. We helpen klanten juist hun eigen energie uit zon en wind op te wekken en zoeken een rol in een toekomst waar data en inzicht een bron van omzet zijn. Eneco draagt bij aan een versnelde overgang naar duurzaamheid, dat biedt iedereen die er werkt veel kansen om nieuwe producten te bedenken, ontwikkelen en naar de markt te brengen.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wind in de zeilen en in mijn werk #ROTCYP'?