Young Professional integratie op de vierkante meter

Rob_Faas_Careerwise_ROTCYP_Boskalis_DockwiseRob Faas (29) studeerde geologie, werkt sinds 2011 bij Boskalis op het laboratorium als Environmental Engineer. Dat betekent Nederlands bodemonderzoek uitvoeren en op grote buitenlandse projecten andere laboratoria uit de brand helpen. Hij doet verslag van de Race of The Classics for Young Professionals.

Young Professional Integratie

Een onvergetelijke reis naar Engeland zou het moeten worden. Engeland is niet gehaald, maar onvergetelijk was het zeker. De 36 Young Professionals van ons Team Boskalis/Dockwise hebben met de gezamenlijke deelname aan de 8e editie van de Race of the Classics op een bijzondere manier de eerste stapjes gezet richting de integratie van de twee bedrijven.

Samen sterker

Na de eerste deelname van (toen nog alleen) Dockwise in 2012 en heel veel positieve reacties vanuit het gehele bedrijf, besloot een kleine groep enthousiastelingen zich dit jaar weer aan te melden. Toevalligerwijs was bij Boskalis ook het idee gekomen om zich in te schrijven, voor hen zou het de eerste keer zijn dat zij zouden deelnemen in de Rees.

Werken_bij_Boskalis_Dockwise_Careerwise_ROTCYP_Loth_Lorien

Na een aantal spannende maanden bleek de uitslag voor beide bedrijven negatief uit te zijn gevallen; alle beschikbare boten waren helaas vergeven. Omdat Dockwise vlak voor de inschrijving werd overgenomen door Boskalis werd een interessante voetnoot aan de inschrijving toegevoegd. Mochten beide bedrijven afvallen en zou er een grote boot beschikbaar zijn, dan zou Team Boskalis/Dockwise in het leven worden geroepen. En met de beschikbaarheid van Loth Loriën kwam die droom uit!

Het bleef niet bij windkracht 6

Ondanks dat beide bedrijven nauw verbonden zijn met de zee, heeft moeder natuur ons allen toch verrast. Het begon al op de heenweg woensdag met de mededing dat Den Helder en niet Engeland onze bestemming zou worden. Een goede windkracht 6 zorgde voor nogal wat beweging op het schip en de eerste zeezieken waren dan ook al snel gespot. Nadat de eerste deelnemer over de reling hing, volgden er meer. Uiteindelijk zijn 29 van de 36 mensen zeeziek geworden!

Boskalis_Dockwise_Careerwise_ROTCYP_Actie_Young_Professionals

Helaas bleef het niet bij windkracht 6 en namen zowel de kracht als onze spanning toe, toen de wind vooruitlopend op een bui zich aandiende en sterk toenam. Het gevolg, een zeer schuin hellende Loth Loriën en schrik alom. Een professionele en adequaat handelende crew zorgde ervoor het bij schrik bleef. Al met al een erg spannend eerste stuk van de race.

Samen ‘een ploeg’

Zeilen zat er na dit eerste avontuur niet meer in, het waaide gewoonweg te hard. De herfst was nu dan echt begonnen. In onze ogen duidelijk een week te vroeg, maar goed… Twee dagen Den Helder werd het met het hoogtepunt op donderdagavond: het thema feest. Voetbalploeg (voor deze gelegenheid als 36-tal) Harrie’s Tuincentrum was present!

Boskalis_Dockwise_Careerwise_ROTCYP_Actie_Young_Professionals_Themafeest

Mission accomplished

Zaterdag was het de dag van de terugtocht. Toch wel een beetje spannend, zo met woensdag in ons achterhoofd. Nou, spannend werd het dus echt niet! Windkracht 0. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie race. Onze hoofddoelstelling, het bevorderen van de integratie tussen de Young professionals van de verschillende Boskalis / Dockwise ondernemingen, is meer dan geslaagd. Het is ons gelukt om samen te smelten tot een team!

Boskalis_Dockwise_Careerwise_ROTCYP_Actie_Young_Professionals_Op_Zee2

Zodoende kunnen de Young Professionals van beide bedrijven het voorbeeld geven aan de rest van het bedrijf. Want als het in de zwaarste omstandigheden op een vierkante meter aan boord lukt (gezamenlijk overgeven gevolgd door gezamenlijk dansen), dan moet het ook zeker goed komen om samen op te trekken naar de markt. Wij gaan er in ieder geval voor.

Tags: ROTCYP, Werkplezier, Young Professional, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Young Professional integratie op de vierkante meter'?