1 op de 3 jaarlijks gehunt voor een baan

stay-on-target-by-telstar-logistics-on-flickr

Persoonlijk benaderd worden voor een baan is al lang niet meer een exclusieve aangelegenheid. Uit onderzoek blijkt dat 32 procent van alle werkende Nederlanders minimaal één keer per jaar wordt benaderd door een werkgever of bureau.

Nog nooit benaderd? Je behoort tot de 68 procent die (helaas) nog niet op de radar van headhunters verschijnt. Of je daar iets aan kan, moet en wil doen, is natuurlijk een tweede…

Consultants en managers meest populair

Je populariteit op de arbeidsmarkt heb je niet helemaal zelf in de hand. Consultants, managers en mensen werkzaam in het milieu worden nu eenmaal het meest benaderd. 2 procent van alle werknemers wordt zelfs vaker dan eens per week benaderd. Werknemers in een milieufunctie (7,8 procent) en ICT (5,5 procent) is dit zelfs nog vaker. Organisaties werven meer dan gemiddeld voor deze functies door schaarste op de arbeidsmarkt, het flexibele karakter van de functie of een afwachtende houding van de doelgroep.

Minimaal 1 keer per jaar benaderd

  1. Consultancy / advies (57%)
  2. Directie / management (56%)
  3. Milieu (55%)
  4. Bouw (53%)
  5. ICT (53%)

68 procent geeft aan nooit benaderd te worden. Voor werknemers in de facilitaire dienstverlening, toerisme, journalistiek, verpleging en onderwijs ligt dit percentage zelfs iets boven en onder de 80 procent.

ago-32-procent-jaarlijks-gehunt

Hoe kom je op de radar?

Stap 1: wordt zichtbaar! Als niemand van je bestaan af weet, kunnen ze je ook niet benaderen voor de baan van je dromen. Denk aan het aanmaken van een Twitter account, plaatsnemen in een bestuur en het bezoeken van netwerkevenementen.

Kijk hier voor meer tips om ‘gehunt’ te worden.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '1 op de 3 jaarlijks gehunt voor een baan'?