fbpx

10 Linkedin-buzzwoorden om te vermijden

linkedin-3

‘Ik ben een dynamische teamspeler met passie voor innovatie en ondernemerschap.’ Ai, volgens netwerksite Linkedin moet je echt twee keer nadenken voordat je deze zin op je profiel zet. De netwerksite heeft een top-10 gepubliceerd van de meest overmatig gebruikte buzzwoorden van de 85 miljoen Linkedin-leden wereldwijd.

Dynamisch, ondernemend…

Grappig genoeg staat ‘innovatief’ op de tweede plaats van cliché-matige woorden. Terwijl juist van deze groep mag worden verwacht dat ze met iets creatievers komen (scherp opgemerkt door Mashable). Verder worden woorden als ‘uitgebreide ervaring’, ‘gemotiveerd’, ‘dynamisch’ en ‘ondernemend’ veelvuldig gebruikt. Kortom, de hoogste tijd om je Linkedin-profiel weer eens onder loep te nemen!

linkedin-overused-buzzwords-02
linkedin-overused-buzzwords-01

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '10 Linkedin-buzzwoorden om te vermijden'?