6 excuses om niet te gaan bloggen

https://www.flickr.com/photos/petereed/496392956/

Er zijn veel redenen om te bloggen. Voor personal branding werkt het bijvoorbeeld perfect. Deel jouw kennis en bewijs maar dat jij er veel verstand van hebt! Met vrienden en opdrachtgevers praat ik vaak over bloggen. Ik merk dan dat ik probeer mensen te overtuigen van het nut. Helaas hoor ik overal waar ik kom dezelfde redenen om niet te gaan bloggen. Redenen? Ik noem het liever excuses. Hierbij de zes meest gehoorde excuses om niet te gaan bloggen met daarbij mijn tips.

1. Het moet perfect zijn

[quote text_size=”small” author=”Salvador Dali”]

Je hoeft niet bang te zijn voor perfectie, dat bereik je toch nooit.

[/quote] [quote text_size=”small” author=”Leo Tolstoy”]

Perfectie is niet haalbaar, daarom eisen we ze van anderen.

[/quote]

Tip: start zo snel mogelijk en streef naar perfectie wetende dat je het niet gaat bereiken. En dat is niet erg.

2. Je hebt geen tijd

Wie wel? Daarom moet je zorgen voor een goede planning. Niemand heeft tijd, maar iedereen kan tijd maken.

Tip: sta voortaan een halfuurtje vroeger op om te schrijven. Een blogartikel hoeft niet per se in een keer geschreven te worden. Als je elke werkdag een half uurtje eerder opstaat heb je al tweeëneenhalf uur om te schrijven. Dat zou genoeg tijd moeten zijn om een blogartikel per week te kunnen produceren.

3. Je hebt geen blog

Dit is tegenwoordig geen excuus meer. Ik kan me voorstellen dat je niet op de hoogte bent van alle mogelijkheden. Maar geloof me, ze zijn er voldoende. Van gratis tot heel duur. En je kunt ook nog altijd kijken of je op een bestaand platform mag publiceren. Zoals ik bijvoorbeeld doe hier op Careerwise.

Tip: Kijk eens naar WordPress of Tumblr. Binnen tien minuten heb je een blog en kun je aan de gang.

4. Je kunt niet schrijven

Met de staat van ons onderwijs zijn er weinig mensen in Nederland die echt niet kunnen schrijven. Natuurlijk zijn er allerlei niveau’s en het grootste deel van ons zal nooit een prijswinnende roman schrijven, maar een blog schrijven kunnen we allemaal.

Tip: Schrijf een blog zoals je praat. Praat met je publiek. Zet de cursor op je computerscherm en begin te typen alsof je een verhaal wilt vertellen. Leg het artikel vervolgens even weg en kijk er een dag later nog een keer naar om het artikel te finetunen. Eventueel kun je er zelfs nog iemand anders naar laten kijken.

5. Ik weet niet waarover ik moet schrijven

Inspiratie is overal. Zet je voelsprieten uit als je de deur uitloopt. Voorheen ging ik nooit de deur uit zonder muziek en een koptelefoon. Tegenwoordig laat ik die bewust thuis om niets van mijn omgeving meer te missen.

Tip: Zorg dat je altijd iets bij je hebt om snel aantekeningen op te maken. Zelf gebruik ik Evernote om even snel notities te maken op mijn smartphone.

6. Mijn ideeën zijn niet origineel

inspiring-others-5

Klopt. Maar welke ideeën zijn tegenwoordig nog wel origineel? Het gaat er niet om dat je origineel bent, maar dat je authentiek bent. Eigen.

Tip: Ga niet voor de originaliteitsprijs. Jat, steel en maak het eigen.

En wat is jouw excuus?

Heb jij een ander excuus om niet te gaan bloggen? Eentje die hier niet tussen staat? Deel hem hieronder met me!

Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 excuses om niet te gaan bloggen'?