Aantal juridische vacatures daalt met 40%

aantal-juridische-vacatures-daalt

Wacht even. Meldt LegalPeople begin dit jaar dat er een tekort aan juristen op komst is én krijgen we van USG juristen te horen dat het aantal vacatures voor juristen sterk in de lift zit, bericht Yacht nu ineens het tegenovergestelde. Volgens de laatste uitzender daalt het aantal vacatures juist sterk.

“Het aantal juridische vacatures daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 40% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de overheid en zakelijke dienstverlening laten een duidelijke daling zien van respectievelijk 60% en 48% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de industrie en de energie en telecommarkt zien een krimp in het aantal vacatures. Een zeer lichte groei is te vinden in de financiële dienstverlening en in de zorg.” Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, solliciteert in deze tijd dus bij een financiële instelling.

Juristen bij de overheid hebben het moeilijk

De bezuinigingen bij de overheid hebben volgens Yacht een enorme impact op de juridische arbeidsmarkt. Het overgrote deel van de juristen is actief als beleidsmedewerker of adviseur bij de overheid en door de bezuinigingen zijn veel van deze functies komen te vervallen. De vacatures voor juridisch beleidsmedewerkers zijn de afgelopen 6 maanden met 50% gedaald en de vacatures naar juristen bedrijfsrecht of bestuursrecht met respectievelijk 49% en 44%.

Overheid en juridische sector populair

Salaris, vast contract en werksfeer zijn volgens Yacht bij juristen de belangrijkste aspecten om voor een baan te kiezen, maar momenteel zoekt 44% van de juristen helemaal geen nieuwe baan. De gewenste branche voor juristen is overduidelijk de overheid en de juridische sector, gevolgd op nummer 3 door de financiële sector, op nummer 4 door de zakelijke dienstverlening. Onderwijs staat op 5 en zorg op nummer 6. Volgens het onderzoek zijn juristen voor werkgevers een loyale doelgroep, 63% wil graag 6 jaar of langer voor een werkgever werken.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Aantal juridische vacatures daalt met 40%'?