fbpx

3 ingrediënten voor een succesvolle carrière

Het maken van keuzes in je carrière kan lastig zijn, maar hou in je achterhoofd dat er vele wegen naar een succesvolle carrière kunnen leiden. Zolang je volgens Lindsey Pollak kiest voor één of meerdere van de volgende opties:

Een baan bij een ‘grote naam’

Werken voor een groot bedrijf is niet voor iedereen weggelegd, maar met een merknaam op je CV heb je later in je carrière al snel een streepje voor. Daarnaast kun je rekenen op uitgebreide opleidingsmogelijkheden en ‘training on the job’. Kies je bewust voor een middelgroot of klein bedrijf? Ga dan voor de marktleider in een niche.

Een baan met een inspirerende baas

Onderschat de waarde van een goede mentor niet. Een inspirerende baas brengt je alle ins en outs van het vak bij, geeft je zelfvertrouwen en biedt je kansen om te leren en groeien. En als het tijd wordt voor je volgende stap, zal hij of zij jou daar ook zeker bij helpen.

Een baan die je ge-wel-dig vindt

Ook is een baan niet prestigieus en/of moet je het zonder inspirerende baas doen, aan de basis van een succesvolle carrière staat net zo vaak een baan die je met volle passie en overgave doet. Een baan waarbij je al je talenten benut en dagelijks kan doen wat je het liefst doet.

Natuurlijk is de combinatie van deze drie elementen een absolute garantie voor succes, maar al kies je voor één van deze opties, staat je ook zeker een succesvolle toekomst te wachten. Voldoet jouw baan aan geen van deze criteria? Dan wordt het de hoogste tijd om verder te kijken.

Tip: vraag ook eens aan succesvolle mensen om je heen welke stappen zij in hun carrière hebben gezet of schakel een loopbaancoach in om je bij je keuze te helpen.

Tags: , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu