6 tips voor goud: Blijf vindingrijk en flexibel

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (24) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

6. Blijf flexibel en vindingrijk

Een paar weken na de Olympische Spelen was ik een middag lekker aan het golfsurfen. Toen ik bij de auto kwam zag ik een gemiste oproep van Aaron. Hij belde me met het bericht dat windsurfen in 2016 geen olympische sport meer zou zijn en plaats zou moeten maken voor kitesurfen. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten ben ik direct begonnen met kiten.

Dorian_van_Rijsselberghe_bloed_zweet_lachen_tranen

Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ben niet snel ergens bang voor. Het leek me zelfs een enorme uitdaging om in 2016 mee te kunnen doen met kiten. Ik had mijn hoogste doel met windsurfen gehaald dus dat was al mooi genoeg. Ik ben er direct helemaal ingedoken en heb zelfs het WK in Italië gevaren in oktober. Het was voor mij een andere manier om voor goud te gaan. Even vreemd maar ik was er al gauw van overtuigd: in 2016 ga ik als kitesurfer naar de Olympische Zomerspelen in Rio.

Dorian_van_Rijsselberghe_Kite_Surfing

Afgelopen november werd het windsurfen toch ineens weer terug op het programma gezet. Een vreemde gewaarwording. Sinds mijn gouden medaille had ik niet meer op een windsurfboard gestaan. Hoe zoiets gaat, is een beetje amateuristisch, maar ik heb een goeie tijd gehad met het kitesurfen.

Nu blazen we gewoon het stof van de boards af en we gaan weer een rakje varen. Ik zie het als een enorme uitdaging om weer een medaille te halen met windsurfen. Op een zelfde manier zal het niet gaan, dus ik ga samen met Aaron op een nieuwe manier proberen om mezelf te prikkelen. Ik heb direct met hem gebeld en overlegd. De realiteit wordt toch altijd anders dan je denkt, dus er valt genoeg te doen. Het wordt ongetwijfeld weer een prachtige vier jaar.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je mijn andere tips ook lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: , , , , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: Blijf vindingrijk en flexibel'?