fbpx

6 tips voor goud door Dorian van Rijsselberghe

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (24) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij in een exclusief interview over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

Dorian_van_Rijsselberghe_bloed_zweet_lachen_tranen

1. Durf te dromen als een kind

Niet iedereen hoeft Olympische goud als droom te hebben, maar een groots doel neerzetten is mooi. Ik neem graag een voorbeeld aan mezelf als kind. Als kind kun je namelijk pas echt dromen en zie je minder obstakels dan wanneer je volwassen bent. Niet iedereen… lees meer.

2. Verzamel de juiste mensen om je heen

Ik heb altijd gesurft met mijn broer, mijn grote bron van inspiratie. Evenals mijn eerste en enige coach Aaron McIntosh. Aaron weet als geen ander hoe hij mij moet uitdagen. Hij leerde mij… lees meer.

3. Find your groove: wissel focus af met rust

Ik heb geleerd om te focussen tot een ‘full power animal’. Het draait allemaal om focus en de afwisseling met rust nemen. Voor mij is de sleutel om tijdens periodes van rust bezig te blijven. Dat klinkt raar maar… lees meer.

4. Heb lol in wat je doet

Ik lach veel, dat vind ik belangrijk. Het trainen vind ik gewoon super fun. Je hoeft mij ook niet te pushen, dat heeft geen zin. Als ik doe wat ik leuk vind, ga ik vanzelf! Lol behouden in wat je doet, of het nu werk is of privé, is het belangrijkste… lees meer.

Dorian_van_Rijsselberghe_I_like_Laughing
We know we’re going to be here long time, we better make it a good time!

5. Stel je persoonlijke prestatie voorop

Al die jaren heb ik nooit de focus gelegd op het resultaat. Ik ga altijd voor mijn eigen beste prestatie! Ook al had dat mij zilver opgeleverd, het gaat mij er om dat ik voor mezelf alles uit een race haal wat er in zit… lees meer.

6. Blijf flexibel en vindingrijk

Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ben niet snel ergens bang voor. Toen het er op leek dat windsurfen in 2016 geen olympische sport meer zou zijn, ben ik direct begonnen met kiten. Afgelopen november…lees meer.

Dorian_van_Rijsselberghe_Kite_Surfing

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je al mijn tips voor een gouden loopbaan lezen? Je vindt ze hier onder elkaar op careerwise.nl.

Tags: , , , , , , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu