American Dream: doen!

jennifer_merchantJennifer Merchant (20) volgt haar hart en leeft haar droom. Op Careerwise vertelt ze hoe dat is. De eerste stap: ze vertrok naar… Hollywood. Inmiddels veroverde ze een plek aan de Stella Adler Academy of Acting and Theatre, bekend van Robert de Niro en Melanie Griffith. Maar zo’n kans krijg je niet zomaar…

Follow that dream

Al sinds mijn elfde wist ik dat ik wilde acteren. Hoe ik daar een serieus beroep van moest maken, wist ik toen nog niet. Langzamerhand groeide mijn droom om op het grote scherm inspirerende verhalen met een moraal te vertellen aan een wereldwijd publiek. Ik wil dat de kijkers iets kunnen leren uit mijn verhalen, spiritueel of intellectueel.

In het jaar van mijn eindexamen vroeg mijn moeder of ik nog steeds serieus was over mijn droom. En dat was ik. Ik was zo serieus, dat ik meteen voor het hoogst haalbare wilde gaan en het in Hollywood wilde proberen. Vanaf toen begonnen mijn moeder en ik geld opzij te leggen zodat ik na het behalen van mijn diploma zou kunnen gaan voor mijn American Dream.

American dream

Het moment dat ik uit het vliegtuig stapte leek onwerkelijk. Echt zo´n ´We’re not in Kansas anymore´-momentje. Alles was tien keer zo groot als in Amsterdam en al snel bleek dat ‘een blokje om’ hetzelfde was als een hele marathon lopen.

paramount_studios_by_jennifer_merchant

Tijdens een workshop in Hollywood zei de regisseur dat hij potentie in me zag en raadde me aan om naar de Stella Adler Academy of Acting and Theatre te gaan om de beste van de beste te worden. Ik deed auditie en.. werd aangenomen. Ik zit nu in het tweede jaar en volg vakken als ‘scene study’, ‘character’, ‘on camera’ en ‘alexander technique’. Om hier te studeren, doe ik kleine klusjes, zoals de kostuumruimte opruimen of achter de balie werken. Ik maak soms wel dagen van tien uur, maar dat maakt me niet uit, want ik leef mijn droom.

boy_who_cried_wolf_2013_by_jennifer_merchant

In het tweede deel vertelt Jennifer over de start van haar droom-loopbaan, over het werken met Academy award nominees en Oscarwinnaars.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Droombaan, Droombaanreis, Ken jezelf, Werkplezier en werkstress, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'American Dream: doen!'?