Bigger, Better & Faster

Wouter_Engelsman_Careerwise

Wouter Engelsman (28) studeerde International Economics and Business en is nu teamleider bij Delta Lloyd. Tijdens de #ROTCYP brengt hij als team captain zijn vaardigheden in de praktijk. Omdat Delta Lloyd en zeilen al jaren samengaan legt hij voor zichzelf en zijn team van Young Professionals de lat hoog: de gouden plak.

Niet de hele dag Excel

Zoals het een goed Groninger betaamt ben ik na mijn afstuderen naar Amsterdam verhuisd. Ik zocht een baan waarin ik mezelf goed kon ontwikkelen. Mijn interesse heeft altijd bij cijfers gelegen, maar het leek me minder geslaagd om elke dag in Excel bezig te gaan. Daarom kwam ik uit bij een Management Traineeship bij een financiële dienstverlener. De keuze voor Delta Lloyd was uiteindelijk vrij snel gemaakt. Het leek me een uitdagend Traineeship. En dat werd voor mij meer dan bevestigd: in het tweede jaar al werd ik teamleider van een team van 10 mensen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Uitdagend voor een jong broekie. Voor mij geen verrassing dat we tot ‘Management Traineeship van 2012’ zijn uitgeroepen.

Team_Delta_Lloyd_ROTCYP_2011
Team Delta Lloyd (2011) vaart de haven van Amsterdam binnen

Interessante tijden

Het zijn interessante tijden om bij een verzekeraar te werken. Sinds de crisis van 2008 ligt er een vergrootglas op de financiële dienstverlening. Er verandert in korte tijd dan ook veel. De marges worden minder en de kosten moeten omlaag. Afgelopen jaar zijn we met mijn team meer klant gericht gaan werken en nu ook volledig digitaal. De omschakeling naar digitaal is een aardverschuiving, na zoveel jaren met fysieke dossiers. Ik doe nu zelf ook alles op mijn ipad. Dat alleen scheelt al gauw een boom per jaar.

Zeilen zit in ons DNA

Dit jaar doen we weer mee aan de #ROTCYP en ik mag de rol van teamcaptain op me nemen! Delta Lloyd is al sinds jaar en dag verbonden aan zeilen als hoofdsponsor. Op een evenement als dit kunnen wij natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de afgelopen Olympische Spelen heeft de Delta Lloyd Kernploeg goud gewonnen en het is ook mijn streven om met de gouden plak aan de haal te gaan.


Team Delta Lloyd op de Ide Min tijdens de ROTCYP 2011

Een nieuwe doelstelling

Vorig jaar heeft Delta Lloyd voor de eerste keer mee gedaan. We zijn toen vol overgave en enigszins onervaren het avontuur in gegaan. En dat hebben we geweten. Bewapend met een föhn, bikini en beauty case stapten vorige jaar enkele dames aan boord. Het werd niet de luxueuze cruise naar Engeland die ze hadden verwacht. Aan boord van de Ide Min was geen stromend water (succes ING) en sommige magen hadden al gauw moeite met de deining. Met mij was het al na 5 minuten Noordzee gedaan. We zijn uiteindelijk geëindigd in de middenmoot en ondanks de mooie momenten (zonsopgang, feestjes, nachten doortrekken aan dek en het winnen van de Media Award), zagen wij ruimte voor verbetering. Vandaar dat we dit jaar weer mee doen, maar nu met een andere doelstelling en thema:

Bigger, Better, Faster!

Dit jaar doen we mee met 36 jonge enthousiaste mensen van Delta Lloyd. Als team captain vind ik een goede samenwerking binnen het team het belangrijkst. Iedereen is ingedeeld in verschillende commissies en doet iets voor de race. Door deze voorbereiding zullen wij als een geoliede machine op het dek staan! En op wat voor dek. Dit jaar doen we mee met de Wylde Swan. Een schitterend schip, dat geen onbekende voor Delta Lloyd is aangezien wij het verzekeren. Samen met de crew gaan we er een mooie race van maken en gaan wij zeker voor goud! Ik heb er in elk geval zin in!

Volg Wouter en zijn team via Facebook of de eigen website van Team Delta Lloyd.

Tags: Ambitie en succes, Netwerken, ROTCYP, Traineeship, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Bigger, Better & Faster'?