CEO op je 25ste

Reyndert Coppelmans (25) studeerde International Business met een specialisatie in Entrepreneurhip in Maastricht. Al tijdens zijn Master waagde hij de stap naar het ondernemerschap. Ondertussen is hij expert op het gebied van video recruitment en bestaat zijn bedrijf alweer meer dan een jaar.

CEO op je 25ste

Toen ik in September 2010 CVIVE BV inschreef bij de Kamer van Koophandel kreeg ik van mijn (business)mentor het volgende te horen: ‘Het eerste jaar is lijden’. Niet bepaald het beeld wat ik had bij ondernemen, maar het weerhield me er zeker niet van om deze stap te maken. Met mijn bedrijf heb ik een duidelijk doel voor ogen. Mijn missie is het bestaande paradigma van ‘eerst CV, dan persoon’ in sollicitaties te doorbreken, en aan de poort te selecteren op basis van CV én persoon. Dit doen we door bedrijven een selectie tool aan te bieden waarbij de sollicitant sollicitatievragen kan beantwoorden met video-antwoorden via de webcam.

Hoe het allemaal begonnen is…

Op een mooie dag in 2008 keek ik samen met een aantal medestudenten naar de serie ‘How I met your mother’. De economische crisis was het gesprek van de dag en deze aflevering ging over solliciteren. Eén van de acteurs had een ‘video resume’ gemaakt, online te vinden onder ‘Barney Stinsons awesome video resume’. Eureka! Video recruitment was geboren.

De eerste grijze haren

Nu het eerste jaar er bijna op zit is dit een prachtig moment voor reflectie. Het ondernemerschap heeft mij op 25-jarige leeftijd al de eerste grijze haren bezorgd. Ontspanning is belangrijk en daar had ik te weinig van. Ik heb letterlijk geleerd om aan ‘brain management’ te doen. Hoe houd je de wortel voor de ezel zodat deze blijft lopen? De wortel is de beloning en de ezel is het onderbewuste (limbische) brein.

ReyndertCoppelmansPresenteert

Innoveren in een conservatieve markt

Het vergt een visie van gewapend beton om een innovatie in een conservatieve markt te brengen. Bedrijven sneden flink in hun HR-budgeten. Ondanks het feit dat HR-managers veel kosten konden besparen met deze tool, was er geen budget beschikbaar voor een pilot. Desondanks levert CVIVE al aan een aantal multinationals en de overheid en staan er ambitieuze plannen in de startblokken die met behulp van een investeerder gerealiseerd gaan worden.

Terugblik op het eerste jaar

Om antwoord te geven op de vraag: het eerste jaar was zwaar. Veel financiële onzekerheid maar nog wel altijd met de ongebroken wil en visie om het sollicitatieproces te veranderen. Ik wil eindigen met 2 quotes die gelden voor het eerste jaar: ‘Pain is temporary, quitting lasts forever’ (Lance Armstrong) en ‘no pain, no gain’. Deze laatste quote blijft van toepassing voor 2012, want groeien doet pijn.

Tags: Ondernemerschap
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'CEO op je 25ste'?