De impact van één idee

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Dreambuilders

Heb jij wel eens het gevoel dat je weinig invloed hebt om iets in je omgeving te veranderen?

Afgelopen zaterdag bezocht ik het Dreambuilders evenement dat georganiseerd werd door Careerwise, 4Young People en De Inspiratie Akademie. Een dag die helemaal in het teken stond van het realiseren van je ambities. Een van de sprekers was Han Hendriks.

We Beat The Mountain

Han vertelde dat hij zich stoort aan de enorme afvalberg in de wereld. In tegenstelling tot veel anderen die zich daar ook aan storen, besloot hij niet om te wachten tot er iemand opstaat om er iets aan te gaan doen. Hij nam zelf het initiatief en richtte We Beat The Mountain op. WBTM is een organisatie en een beweging die de afvalberg te lijf wil gaan door afval op te ruimen en te recyclen in mooie en functionele producten. Daardoor hoeft het bijvoorbeeld niet verbrand te worden.

Onder andere via social media verzamelde hij gelijkgestemden die in hetzelfde idee geloven. Inmiddels heeft We Beat The Mountain wereldwijd meer dan 60.000 aanhangers. Samen zetten ze zich in om de wereldwijde afvalberg te bestrijden. Alleen zou Hendriks dat nooit kunnen. Maar samen kun je een eind komen.

Het was fascinerend om te horen hoeveel impact een idee van een persoon kan hebben.

Waar stoor jij je aan?

Misschien heb jij niet de behoefte om de hele wereld te veranderen. Maar stel je eens voor hoe de aanpak van Han Hendriks kan werken in jouw omgeving. Waar stoor jij je aan? En heb je misschien niet meer invloed dan je denkt?

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De impact van één idee'?