fbpx

De succesformule stap 2: Creatie

Een gastbijdrage van Susan Amoraal:

In 3 stappen naar succes

In mijn vorige blog vertelde ik al over de succesformule Succes = Activatie x Creatie x Transactie en ging ik dieper in op stap 1: activatie. Deze keer gaan we verder met stap 2.

Stap 2: creatie

Bij de tweede stap gaat het om het creëren van succes. Daarvoor is het van belang om te weten wat je wilt creëren. Dus…

  • Wat is jouw persoonlijk succes?
  • Op welke momenten ervaar jij geluk?
  • Hoe ziet zo’n moment er uit?
  • Wat voel je dan?
  • Is er iets of iemand speciaal bij aanwezig?

Denken = creëren

Alles wordt twee keer gecreëerd: de eerste keer in gedachten en de tweede keer kunnen die gedachten worden omgezet naar iets tastbaars. Ga maar na: alles wat ontstaat begint bij een gedachte. Gedachten zijn erg machtig, dat hoef ik je niet uit te leggen. Kies je gedachten dus zorgvuldig uit en gebruik daarbij de (zelf)kennis die je hebt opgedaan bij stap 1: activatie van je bewustzijn. Zorg ervoor dat jij je gedachten beheerst en niet andersom.

Op zoek naar wat je wél wilt

Zorg ervoor dat je helder hebt waar jij gelukkig van wordt, wat je passie is en hoe je dat wilt vormgeven in je leven. Richt je aandacht vooral op wat je wel wilt, in plaats van op wat je niet wilt. Je onderbewuste onthoudt namelijk het woordje ‘niet’ niet. Misschien ken je het voorbeeld van de roze olifant. Als ik zeg: ‘Denk NIET aan een roze olifant’ durf ik te wedden dat jij nu net aan een roze olifant dacht. Zeg dus niet waar je van weg wilt, maar ga op zoek naar wat je juist wilt ontvangen of ervaren. Zo communiceer je naar jezelf en anderen duidelijk wat je wilt.

Tip!

Deel vooral met je omgeving wat je passie is en wat je wenst. Zo gaat het namelijk nog meer leven.

Tags: , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De succesformule stap 2: Creatie'?