Droombaanreis: Ambitie zichtbaar maken

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensendie hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Mijn ambitie delen

Hoe realiseer je een droombaan? Welke acties kun je ondernemen? De afgelopen weken van mijn droombaanreis heb ik vooral besteed aan het delen van mijn ambitie. Niet alleen hier op Careerwise, maar ook op mijn eigen weblog , LinkedIn, Twitter en op Ikki. En ook in reallife ontmoetingen heb ik verteld wat mijn droombaan is. Volgens mij is dat belangrijk. Anderen zijn namelijk graag bereid om te helpen. En misschien kennen zij iemand die een probleem heeft waarvoor ik de oplossing kan zijn.

tweet-1-by-jeroen-van-den-berkmortel

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Hoewel ik geloof dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn, is het niet iets wat me altijd makkelijk afgaat. Op school was ik altijd een brave leerling die niet opviel. En in mijn jeugd heb ik lang last gehad van valse bescheidenheid. ‘Wie ben ik om dat te vinden? Hoe is het voor een ander als ik dat zeg of doe?’ Zomaar wat gedachten die toen bij me opkwamen en waar ik nog steeds wel eens last van heb.

Oplossing voor andermans problemen

De afgelopen jaren heb ik echter geleerd om anders aan te kijken tegen het profileren van jezelf. Ik probeer het niet meer te zien als roepen hoe goed je wel niet bent, maar als een manier om anderen te laten weten wat ik voor ze kan betekenen. Dat voelt een stuk fijner! Het zorgt ervoor dat ik net die ene tweet plaats of dat berichtje op Linkedin zet als er negatieve gedachten door mijn hoofd schieten.

Hulp uit onverwachte hoek

Zichtbaar zijn is belangrijk, maar wat heeft het opgeleverd? Tot nu toe al wat leuke dingen. Zo was er een ex-collega wiens schoonzus HR-manager blijkt te zijn bij de Rabobank. Daar hadden we het nooit over, dus dat wist ik niet. Daarnaast bleek een HR-manager met wie ik via via in contact kwam graag te willen helpen bij de zoektocht naar mijn droombaan. En ik ben benaderd door twee recruiters die mijn profielen op Linkedin en Jobbird hadden bekeken.

Tweet-2-by-jeroen-van-den-berkmortel

Het delen van mijn ambities heeft nog niet geleid tot een nieuwe baan, maar het geeft wel veel vertrouwen en positieve energie!

Lees wat Bertheen Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: Ambitie en succes, Dreambuilders, Het Nieuwe Werken, Ken jezelf, Personal Branding, Scoor die baan,
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: Ambitie zichtbaar maken'?