Droombaanreis: positief beginnen

droombaanreis

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Een onverwachte kans

In mijn vorige blog vertelde ik dat er steeds iets op mijn pad komt wat energie geeft. Zo ook aan het einde van 2012. Een paar dagen achter elkaar had ik geen lekker gevoel. Zo’n moment dat ik het even niet meer wist. Maar geheel onverwacht kwam er positief nieuws. Ik sprak die avond met mijn vader. Hij was naar een kerstborrel geweest voor zijn werk en daar had hij een leuk gesprek gehad met iemand. Nu is dat niet zo bijzonder tijdens een borrel. Wat wel bijzonder was: zijn gesprekspartner bleek op zoek te zijn naar een junior HR-adviseur. Ze had geen vacature uitgezet, maar ze zoekt wel iemand. En ze wil graag met mij praten. Het kwam als een complete verassing. Maar het voelde goed! Ik heb dezelfde avond nog een mail gestuurd en binnenkort heb ik een afspraak. Zo snel kan het dus gaan!

by-jeroen-vd-berkmortel-sollicitatiegesprek

Ondernemers helpen met HR-vragen

Wat de functie precies inhoudt weet ik nog niet. Maar wat de organisatie doet en de manier waarop ze werken spreekt me erg aan. Het is een kleinschalige netwerkorganisatie die werkgevers uit de regio ondersteunt op HR-gebied. Van recruitment tot ondersteuning bij beleidsvorming, opleiden en outplacement. Ze spelen daarnaast een verbindende rol tussen overheid en ondernemers. Samen wordt er gewerkt aan een optimale werking van de arbeidsmarkt en meer arbeidsmobiliteit. Zodat werkgevers op het juiste moment over de mensen met de juiste vaardigheden beschikken en dat er niemand in een uitkering belandt. Klinkt als een gave uitdaging!

Het gevoel is goed

Het belang van samenwerking, de kleinschaligheid en het feit dat er sprake is van een collectieve ambitie is iets wat bij mij past en waar ik naar op zoek ben. Na het gesprek met mijn vader had ik een goed gevoel en wilde ik het liefst zo snel mogelijk een gesprek. Ik ben erg benieuwd naar de functie en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Door de kerstvakantie kon het gesprek echter niet meteen ingepland worden. Dat was jammer. Maar het gaf me ook de tijd om me voor te bereiden en om me te verdiepen in de organisatie. Wat doen ze precies? Waarom doen ze dat? Welke HR-uitdagingen spelen er in de regio? Met dat soort vragen heb ik me de afgelopen weken bezig gehouden. Het goede gevoel is daardoor alleen maar toegenomen. Laat het gesprek maar komen. Misschien is het de start van een mooi jaar.

Lees wat Berthe, Marjorie en Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: Ambitie en succes, Dreambuilders, Drijfveren, Netwerken, Oriënteren, Scoor die baan, Sollicitatiegesprek, Solliciteren, Werkplezier en werkstress, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: positief beginnen'?