fbpx

Een boek schrijven: wat heeft het Sandra gebracht?

Een boek schrijven wat heeft het Sandra gebracht Sandra Pieterse

Een stille wens om een boek te schrijven: herken je het? Sandra Pieterse wel, en in 2020 maakte zij haar droom waar. In deze blogserie neemt ze je mee in haar droom om een boek te schrijven, het schrijfproces en publicatie en uiteindelijk de terugblik. Hoe voelt het om dat boek echt in handen te hebben? Om je droom waargemaakt te hebben? Lees mee! Dit is deel drie. Deel één vind je hier en deel twee hier.


Als het boek klaar is en bij de drukker ligt, is het wachten op het eindresultaat. Het is een bijzonder gevoel om uiteindelijk je boek in handen te hebben, het papier te ruiken en er doorheen te bladeren. Dan is het opeens echt! Een speciaal gevoel.

Nu begint het pas

Je denkt dan: het is klaar! Maar nee, nu begint het eigenlijk pas. Want je moet je boeklancering voorbereiden en natuurlijk promotie maken. Al doe je dit laatste al gedurende het schrijfproces. De boeklancering was een speciaal moment voor mij waarin ik met vrienden, familie en andere mensen die hebben geholpen gedurende het schrijfproces, deze mijlpaal kon vieren.

Een boek schrijven: wat een reis

Vervolgens ging ik aan de slag met PR. Ik schreef persberichten, benaderde organisaties en ik vertelde veel over mijn boek op verschillende plekken. Zo ging ik in één jaar van het niet-uitspreken van mijn droom, een boek schrijven, naar mijn boek promoten. Wat een reis! Ik heb geleerd dat je naar buiten mag treden met wat je wilt. Alleen dan gaan dingen rollen en worden dromen werkelijkheid.

Boekpromotie

Mijn boek is op 25 september gelanceerd, en ik ben nog steeds bezig met het promoten van mijn boek. Het boek staat nu in de wereld, en om young professionals daadwerkelijk te helpen en te inspireren wil ik ervoor zorgen dat ze weten dat mijn boek bestaat. Ook dit promoten is een leerzaam en leuk proces, ik ben nu echt bezig met het resultaat te delen met anderen.

Dit heeft het schrijven van een boek mij gebracht

Ik kijk met veel plezier terug op het hele proces. Ik heb geleerd dat ik mijn dromen mag uitspreken en dat er dan dingen in gang gezet worden, die anders niet waren gebeurt. Ik heb ontdekt dat geen droom te hoog gegrepen is en dat als je iets wilt je het kan verwezenlijken. En dat het belangrijk is om hiervoor de juiste mensen om je heen te verzamelen, want je kan het niet alleen. Ook leerde het mij om dicht bij mezelf te blijven en mijn gevoel te volgen bij de keuzes die ik moest maken.

Dit is waar ik het voor doe

Persoonlijk heeft dit proces mij laten zien dat ik in staat ben om in korte tijd iets heel moois te creëren. Elke keer wanneer ik van lezers terug hoor wat ze aan mijn boek hebben gehad, geeft me dat een gevoel van trots en voldoening. Het gaat er voor mij niet om hoeveel boeken ik verkoop, maar om wat mijn boeken bijdragen aan het leven van young professionals. Dat is waar ik het voor doe. Als ik mensen kan helpen en inspireren is dat het mooiste wat er is.

Mijn boodschap voor jou

Ik hoop dat deze blog jou helpt bij de vragen of twijfels die je hebt over het schrijven van een boek. Als je diep van binnen voelt dat je een boek wilt schrijven, hoop ik dat mijn verhaal je inspireert en helpt om een eerste stap te zetten. Hoe klein die stap ook is. Kies de vorm en manier die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Laat je niet tegenhouden door twijfels of kritische opmerkingen van anderen. Als jij dit wilt doen, dan gaat het je lukken! Verzamel mensen om je heen die je kunnen helpen en die het beste in jou naar boven halen. Deel jouw verhaal met de wereld en laat iedereen mee genieten van wat jij te brengen hebt!


Je kunt Sandra’s boek hier bestellen.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een boek schrijven: wat heeft het Sandra gebracht?'?