Een persoonlijk doel behalen doe je zo: 5 tips

een persoonlijk doel

Een persoonlijk doel behalen is soms bést lastig. Want hoe kom je waar je wilt zijn? Deze tips hielpen mij enorm, ik hoop dat ik jou er ook mee kan helpen.

1. Bepaal je doel en wanneer het doel wil hebben behaald

Je doel bepalen, plus jouw commitment om dit doel te gaan halen zijn samen een goed begin. De volgende stap is: het maken van een plan. Doe je dit alleen? Of zou je wel wat hulp kunnen of willen gebruiken?

2. Zoek een buddy (die idealiter ook een persoonlijk doel heeft) om mee samen te werken

Kijk in je omgeving wie jij als sparring-partner kunt vragen. Het helpt namelijk enorm om hulp te krijgen bij het behalen van je persoonlijke doel. (Kun je geen partner vinden, dan kun je hier ook een coach voor vragen). Kies iemand die je helemaal vertrouwt en die ook vertrouwt in jouw kunnen.

3. Ontmoet elkaar om de week een uur

Toen ik zelf coach wilde worden (vanuit een vaste baan bij een corporate bedrijf), had ik tweewekelijks een afspraak met een collega die ook aan een persoonlijk doel werkte. We kwamen steeds een uur bij elkaar. We bespraken in het uur om de beurt welke stappen we hadden gezet richting het doel. 

4. Evalueer je actiepunten, voortgang en bedenk nieuwe to do‘s

Aan het eind van ieder overleg bedachten we samen logische vervolgstappen, en concrete actiepunten. Voor het uitvoeren van die actiepunten hadden we precies twee weken. Dat hield lekker de vaart erin! Het feit dat we elkaar twee weken later zouden zien, voelde als een goede stok achter de deur. Je wilt tenslotte niet met ‘lege handen’ bij de ander aankomen.

5. Steun elkaar: stel vragen, denk mee, geef feedback

In die gesprekken gaven we verder feedback, advies, een luisterend oor en ideeën aan de ander. We konden onze vragen bespreken en twijfels delen: we steunden elkaar. Onzekerheden werden besproken en we kregen daarbij andere invalshoeken. We complimenteerden elkaar met dat wat al gelukt was en wat goed ging.

6. Maak het leuk!

Door je commitment, de opvolging van je actiepunten en de support van de ander gaat alles makkelijker én sneller. Wij merkten ook dat het veel leuker is om samen naar onze doelen toe te werken dan ieder apart! Oh ja, maak ’t extra leuk door af te spreken in een gezellig tentje met goede koffie/thee/taart!

Jouw persoonlijke doel

Heb jij een persoonlijk doel dat je graag wilt bereiken? Hoe ga je normaal te werk wanneer je een doel hebt? Spreekt het idee je aan om met iemand anders samen te werken om je doel te bereiken? Ik ben benieuwd hoe je met mijn tips aan de slag gaat.

Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een persoonlijk doel behalen doe je zo: 5 tips'?