Connecten is het nieuwe netwerken: ontdek de FUNfactor-methode

Funfactor

Op de middelbare school zei een leraar tegen Judith dat hij haar meteen zou vergeten na haar eindexamen. Ze was een onzichtbare leerling. Toen zij zichzelf later soms drie keer moest voorstellen tijdens netwerkborrels was het tijd om iets te veranderen! Inmiddels is Judith Smits netwerkexpert. Onlangs verscheen van haar De FUNfactor – het boek dat netwerken leuk maakt

Connecten is het nieuwe netwerken

Judith ontdekte dat het woord netwerken vaak een negatieve lading heeft. Als je kijkt naar de Engelse vertaling connecting dan krijgt het een veel positievere lading. Volgens Judith gaat netwerken dan ook om het verbinden van mensen. En wat is er nou leuker dan nieuwe mensen leren kennen?

Om niet meer vergeten te worden stelde ze doelen voor zichzelf. Ze probeerde tijdens borrels op mensen af te stappen of zich zomaar bij een groepje mensen aan te sluiten. Gaandeweg kwam zij erachter dat dit veel leuke gesprekken opleverde met mensen die ze niet eens kende!

De FUNfactor-methode

Ze ontwikkelde een methode die netwerken leuker maakte voor haar. Haar belangrijkste inzicht? Iedereen kan zich verbinden met anderen!

In de FUNfactor leer ik dat er drie stappen zijn:

Stap 1: FUNdament leggen

It starts with you. Jij bent het FUNdament, oftewel: alles begint bij jezelf. Als je weet wie je bent, wat je wilt en wat de juiste mindset is dan ben je klaar voor de volgende stap. Daarvoor moet je eerst ontdekken wat voor type je bent. In het boek geeft zij een aantal tools om meer inzicht te krijgen in jezelf. Ook legt ze uit hoe je zelf een groeimindset creëert en hoe je gericht doelen stelt die bij jou passen.

Stap 2: Uitstraling naar anderen versterken

Als je goed in je vel zit dan straal je dat uit! Je straalt en daarom willen anderen graag bij jou in de buurt zijn. Wist je bijvoorbeeld dat kleuren een bepaalde boodschap uitzenden? Daar kan je mee spelen in je kleding. Judith biedt mij door zulke externe factoren leuke handvatten om mijn uitstraling te versterken.

Stap 3: Nieuwe connecties maken voor jezelf en anderen

Connecties maken doe je niet alleen voor jezelf. Ook voor jouw omgeving kan het nuttig zijn. Misschien kom je net die persoon tegen die jouw beste vriend kan helpen. Heb je er indirect toch wat aan gehad. Zo bouw je aan je eigen netwerk én help je andere mensen uit de brand. Je bouwt duurzame relaties op die niet alleen gebaseerd zijn op eigenbelang.

Omdat ik één van de meelezers was tijdens de creatie van Judith haar boek, mocht ik feedback geven en heb ik al kunnen oefenen met de FUNfactor-methode. Heel tof! En geloof het of niet, voor mij is netwerken écht leuker geworden!

Win het boek FUNfactor

Deze winactie is helaas gesloten. 

Doe mee aan onze actie op Facebook en win het boek. Wat je moet doen:

Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Connecten is het nieuwe netwerken: ontdek de FUNfactor-methode'?