fbpx

Juist nu werk ik bij een bank

Zosia_Kooi_Careerwise

Zosia Kooi (30) studeerde Rechten en Journalistiek en gooide daarna het roer om. Ze werd trainee bij ABN AMRO. Tijdens #ROTCYP staat zij haar mannetje op het dek als teamcaptain. Niet bang om zelf in de touwen te hangen of in masten te klimmen.

Een nieuwe tijd

Een jaar geleden begon ik als trainee bij ABN AMRO. Regelmatig kreeg ik van vrienden de vraag waarom ik in hemelsnaam bij een bank wilde werken. Ik heb geen financiële achtergrond en bovendien komen banken de laatste tijd niet erg positief in het nieuws. Ik zie dat anders. Tijden veranderen, en de financiële sector verandert net zo hard mee. Juist nu is het ideale moment om in te stappen. Hoe spannend is het om aan het begin te staan van een nieuwe generatie banken.

Innovatie

Het traineeship biedt de kans om de hele bank van dichtbij te zien. Geen afdeling is hetzelfde. Ik leer er elke keer wat bij. Van audit tot marketing, van private banking tot de innovatieafdeling van de bank. Ik heb het allemaal meegemaakt en ervaren. Het beeld van de bankier die alleen maar bezig is geld te tellen, klopt helemaal niet. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Op dit moment ben ik werkzaam bij Dialogues Incubator, een dochter van ABN AMRO die zich focust op innovatie. Een hectische en vooral levendige afdeling, waar je je creativiteit maar ook je ondernemersskills volop in kwijt kunt.

Zosia_Kooi_Careerwise_ROTCYP
Tijdens de Race of the Classics vorig jaar

Alles zelf doen

Voor deze afdeling ben ik een crowdsourcing platform, Innovation Generation, aan het opzetten. Simpel gezegd kunnen bedrijven hier vraagstukken plaatsen (bijvoorbeeld ontwerp de fiets van de toekomst) waar onze crowd van studenten en young professionals op kan reageren. De beste ideeën worden (financieel) beloond. Deze maand gaat het platform live. Een hele klus, van website tot brochures, van social media tot marketing, je moet het allemaal zelf doen. En dat binnen twee maanden. Ik hou wel van een beetje uitdaging in mijn werk, dus grijp ik zo’n kans met beide handen aan (al mis ik soms een derde of vierde hand, maar goed, dat hoort erbij)

Samen in de foetus houding op het dek liggen

Vorig jaar heb ik ook al deel mogen nemen aan de Rees, Ik vind het nog steeds een geweldige ervaring hoe je met je team het ene moment met zijn allen over de reling kan hangen of in foetus houding op het dek kan liggen, terwijl je het volgende moment vrolijk een biertje doet aan de bar. Als je dit eenmaal met elkaar hebt doorstaan, heb je een band voor het leven. Aan buitenstaanders is dat lastig uit te leggen. Daarvoor moet je het eerst zelf hebben meegemaakt. Die band komt mij in mijn werk dagelijks nog van pas. In vijf dagen tijd kende ik collega’s door de hele bank heen die allemaal hun eigen expertise en werkgebied hebben en die ik altijd om hulp kan vragen. Ik hoop dit jaar hetzelfde te ervaren.

Team_ABNAMRO_ROTCYP_2011
Ons team bij de prijsuitreiking vorig jaar

Titel verdedigen: nieuwe boot, nieuwe kansen!

Stoffige bankiers? Integendeel. De Young Professionals van ABN AMRO zijn sportief en ambitieus. Dat moet ook wel, want we hebben een titel te verdedigen. Vorig jaar hebben we de Rees gewonnen. Dat was natuurlijk een moment om nooit te vergeten. Hoe dit te overtreffen? Dat kan alleen door dit jaar als captain met mijn team opnieuw voor de eerste plek te strijden. Daar gaan we voor. Dit jaar varen we op de Hendrika Bartelds. Nieuwe boot, nieuwe kansen!

Volg Zosia en haar Team ABN AMRO via Facebook

Tags: , , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Juist nu werk ik bij een bank'?