fbpx

Nudge Leadership Challenge zoekt jonge leiders

nudge-leadership-challenge-2012

Ben jij moedig, heb je visie en beschik je over genoeg daadkracht? En ben je tussen de 20 en 30 jaar? Dan is dit misschien wel de perfecte kans om je als toekomstig duurzaam leider te ontwikkelen. De Nudge Leadership Challenge is een driedaagse competitie waaruit we vijf ‘Best Young Leaders in Sustainability’ gaan kiezen. Zij gaan o.l.v. Marc Cornelissen mee op expeditie naar de Noordpool om een plan te ontwikkelen en hernieuwde aandacht voor klimaatverandering te vragen.

De Nudge Leadership Challenge biedt plaats aan 150 high potentials die in een uitdagend en innovatief  programma op 14, 15 en 16 september worden gevoed met actuele inzichten op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Daarnaast werken deze leiders van de toekomst aan duurzame business cases over complexe organisatie- en verandervraagstukken. Via een ontwikkelassessment, rollenspelen en praktijkcasussen krijgen zij meer inzicht in hun eigen talenten en ontwikkelpunten.

.

.

Best Young Leaders

Een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande leiders op het gebied van duurzaamheid kiest op de laatste dag van de challenge de vijf ‘Best Young Leaders in Sustainability 2012’. Deze vijf winnaars gaan onder leiding van Marc Cornelissen op expeditie in het noordpoolgebied, waar ze een plan ontwikkelen om in Nederland hernieuwde urgentie en daadkracht te creëren rond het thema klimaatverandering. Om tot dit plan te komen, ontmoeten de deelnemers in het noordpoolgebied onder andere klimaatonderzoekers en lokale bewoners. Bij terugkomst presenteren ze hun plan aan een afvaardiging van de Tweede Kamer en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Prominente sprekers

Verschillende prominenten dragen bij aan het programma. Herman Wijffels (onder voorbehoud) opent de challenge in gesprek met een jonge high potential die zijn sporen al heeft verdiend. Overige sprekers zijn onder meer biodiversiteitsspecialist Willem Ferwerda (voormalig directeur IUCN), CDA Tweede Kamerlid Marieke van der Werf (auteur van het boek ‘Cradle to Cradle in Bedrijf’) en professioneel avonturier Marc Cornelissen, inspirator op het gebied van leiderschap, teambuilding en duurzaamheid.

Nieuw soort leiderschap

Duurzaamheid staat inmiddels hoog op de agenda bij zowel consumenten, bedrijfsleven als overheid. Het wordt ook steeds duidelijker dat het integreren van duurzaamheid binnen bestaande structuren en denkkaders geen gemakkelijke taak is. Jan van Betten, initiatiefnemer van Nudge: “Duurzaamheid vraagt om het veranderen van ons economisch denkkader, van onze manier van leven en zaken doen. Om zulke veranderingen in de maatschappij adequaat te sturen en te initiëren is een ander soort leiderschap nodig. Leiderschap in zo’n omgeving vraagt om meer dan ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Het vraagt om leiders met moed, daadkracht en visie, die nadrukkelijk werken vanuit verbinding en samenwerking. Zij handelen als aanjagers en durven eerste stappen te zetten. Zo creëren ze inspirerende voorbeelden en best practices voor anderen.”

Over Nudge

Nudge is het consumentenplatform voor duurzaamheid met meer dan 25.000 leden en een social enterprise, die streeft naar een duurzame samenleving. Dit wil zij bereiken door initiatieven van consumenten en bedrijven op vele manieren te verbinden, te versterken en te versnellen. Nudge betekent ‘zetje’ en staat voor New Union for the Development of a Green Economy. Nudge is op 11 november 2010 opgericht, door Jan van Betten, voormalig CEO van Reed Elsevier in Duitsland. Nudge werkt samen met het bedrijfsleven om duurzaamheid te verankeren in de economie. Consumenten kunnen als steun aan Nudge een stip op de kaart van Nederland zetten en hun kennis en kunde inzetten voor duurzaamheid.

Durf jij het aan?

Aanmelden voor de Nudge Leadership Challenge kan via www.nudge.nl/leadershipchallenge

Tags: , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Nudge Leadership Challenge zoekt jonge leiders'?