fbpx

Passie voor energie

Laurens Nordkamp

Laurens Nordkamp (31) studeerde Wergtuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en is sinds 2008 werkzaam bij Royal Haskoning als Technisch Consultant, waar zijn passie voor energie goed van pas komt. Dit jaar is hij genomineerd voor de Young Professional of the Year Award!

Energy train!

Als de wekker ’s morgens om half zeven gaat spring ik uit m’n bed… om snel de wekker weer uit te doen om nog tien minuutjes te kunnen slapen. Na de koffie en een snelle blik op nu.nl en mijn e-mail fiets ik snel naar de trein. Weer een drukke dag voor de boeg. Geeft niks, dat is juist de uitdaging. Daar krijg ik energie van. Wat is er mooier dan zoveel verschillende projecten te doen over het onderwerp waar ik van houd, energie? Ik houd van energie in de breedste vorm, hoe deze geproduceerd wordt maar ook de energie in mensen. Waar loopt iemand warm voor? Hoe krijg je energie in een project en zorg je dat het een succes wordt? Ik word blij als ik bij energie opwekkingssystemen sta. Vooral om te zien hoe grote hoeveelheden energie bij elkaar komt en het maximale eruit gehaald wordt. Vergis je niet, mijn werk vindt voor het grootste deel achter de computer plaats. Maar als ik in het echt zie waar ik mee bezig ben geweest dan geeft dat een enorme kick.

Laurens

Horizon verbreden

Mijn energie geldt niet alleen voor mijn werk. Ook in de privésfeer heb ik die energie volop. Door mijn vaak lange werkdagen zijn de schaarse privémomenten heilig. Mijn thuisfront, bestaande uit mijn Braziliaanse vriendin waarmee ik nu 4 jaar samenwoon, levert een belangrijke bijdrage aan de energie die ik thuis opdoe. We zijn net naar het centrum van Utrecht verhuisd en deze stad heeft zoveel te bieden. Dankzij de restaurantjes, leuke kroegjes, en de rust van de grachten hoef ik in het weekend mijn woonplaats niet meer uit om te ontspannen en om de batterij weer op te laden.

Ik vind het belangrijk om mijn horizon te verbreden, privé – mijn vriendin ontmoette ik voor het eerst zes jaar geleden tijdens mijn stage – maar ook via en voor mijn werk. Nieuwe uitdagingen, nieuwe projecten, nieuwe landen. Bij Royal Haskoning werken geeft hier ook voordelen. Normaal werk ik in Nijmegen maar als ik op een ander kantoor werk hoor ik weer andere verhalen en ontmoet ik andere mensen. Ik hoor over nationale en internationale nieuwe markten, initiatieven en projecten waarvoor mijn bijdrage interessant zou kunnen zijn. Ik kijk graag ‘over de grenzen’, letterlijk en figuurlijk. Mijn grenzen blijf ik verleggen en voor dit jaar vond ik dat ik me meer mocht laten zien, in projecten maar ook daarbuiten. Nou, dat is gelukt: nu doe ik mee aan de nationale Young Professional of the Year verkiezing! Het is alweer bijna zeven uur, de trein komt aan op station Utrecht, straks even eten, douchen en dan naar bed… morgen weer een nieuwe dag.

Stem op Laurens Nordkamp via www.laurensnordkamp.nl!  Je wordt automatisch doorgelinkt naar mijn pagina op nuzakelijk.nl. Klik op mijn naam en vul je emailadres in en klik op verstuur. Ga naar je mailbox en bevestig je stem . Je stem is nu geldig!

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Passie voor energie'?