fbpx

Te slim voor je werk: 3 signalen om te vertrekken

De uitdaging in je baan is weg, maar toch stap je braaf iedere dag op de fiets/in de trein en kruip je achter het bureau. In je achterhoofd valt jouw ambitieuze stem je lastig, die zorgt voor een gevoel waar je maar niet van af komt: wat doe ik hier nog?

Luisteren naar je gevoel

Blogger Jessica Stillman schreef hier een tof artikel over op Inc.com, waarin ze de lezer vroeg: ben jij te slim voor je werk? Wanneer moet je stug door blijven ploeteren en wanneer is het tijd om naar je gevoel luisteren? Een gevoel dat zegt: wordt het niet eens tijd om het radicaal anders te doen?

Te slim voor je werk: 3 belangrijke signalen

1. Zijn je collega’s slimmer dan jij?

Eén van de beste manieren om slimmer te worden, is door jezelf te omgeven met mensen die slimmer zijn dan jij. Met die mensen kun je in discussie gaan en je kunt wat van ze leren. Ben jij degene aan wie altijd advies gevraagd wordt en kunnen je collega’s jouw vragen maar moeizaam beantwoorden? Lopen er maar weinig mensen rond op de werkvloer waar je tegenop kijkt? Dat zijn signalen dat jij de slimste bent.

2. Staan ze open voor jouw ideeën?

Groeien op je werk doe je door nieuwe projecten te starten. Je kunt niet groeien als jouw suggesties en ideeën niet gehoord worden. Zelfs voor de meest radicale, out-of-the-box ideeën moet er ruimte zijn. Als collega’s liever elke dag hetzelfde doen en niet open staan voor frisse inbreng, is het tijd om aan de bel te trekken.

3. Geen visie? Geen goed plan!

Het is moeilijk om vooruit te komen, wanneer je zelf geen flauw idee hebt waar je naartoe werkt. Dit gebeurt wanneer de visie van jouw baas niet duidelijk naar voren komt. Als jij namelijk bij een bedrijf werkt zonder heldere visie, wordt het heel moeilijk om als ambitieuze werknemer een zinvolle bijdrage te leveren. Zonde! Gebruik die ambities liever op een werkplek met duidelijke doelen.

Daagt dit loopbaanpad jou nog uit?

Mocht voor jou de uitdaging uit je dagelijkse werkritme zijn verdwenen, dan wordt het tijd om stevigere maatregelen te treffen. Hoe zit het met jou en je huidige baan? Herken jij jezelf in de drie geschetste situaties? Ben jij te slim voor je werk of zijn er nog genoeg uitdagingen? Laat het ons weten.

Tags: , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Te slim voor je werk: 3 signalen om te vertrekken'?