fbpx

Van Inkoop tot Executive Officer

Eveline_Hogenes_Careerwise

Eveline Hogenes (29) studeerde Strategisch- en Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit. Na vijf jaar verschillende rollen in inkoop, ondersteunt zij sinds kort de CEO van Philips Lighting als executive officer. Tevens is zij team captain tijdens de #ROTCYP.

Van ‘supplier quality’ tot MRI systemen

Na mijn studie en een reis door Australie en Nieuw-Zeeland, ben ik gestart in het Supply Management Traineeprogramma. Ik kreeg zo de mogelijkheid veel te leren en verschillende aspecten van het bedrijf te zien. Zo deed ik ervaring op met het spanningsveld tussen inkoop en marketing, werkte ik met ‘supplier quality’, mocht ik een team van inkopers in Polen aansturen, was ik verantwoordelijk voor inkoop in de Nordics en voor de inkoop en reparatie van spare parts voor MRI systemen.

Een bijzonder intern netwerk helpt mij groeien

Het bijzondere binnen Philips is wel dat er voor mij telkens weer een prachtige nieuwe kans voorbij komt zodra ik daar klaar voor ben. Een intern netwerk van mensen blijkt voortdurend bezig te zijn mijn profiel aan een nieuwe rol te koppelen. Dat geeft me vertrouwen voor een mooie toekomst bij Philips. Met name mijn recente overstap naar Lighting is bijzonder. Een recruiter binnen Lighting benaderde mij. Ik had nog nooit van de functie gehoord maar het sluit enorm aan bij mijn huidige wensen. Ik krijg de kans om op het hoogste niveau in de organisatie te kijken en bij te dragen aan de transformatie waar lighting doorheen gaat.

Team Philips ROTCYP
Team Philips is klaar voor #ROTCYP

Op het hoogste niveau helpen transformeren

Twee weken geleden ben ik begonnen in deze nieuwe rol. Momenteel ben ik vooral bezig om mensen te ontmoeten en de (Lighting-)organisatie beter te leren kennen. Mijn rol is nieuw binnen Philips Lighting, waardoor ik de mogelijkheid heb er voor een groot deel nog zelf invulling aan te geven. Zoals ik mijn functie zie, zal ik mij met een aantal actuele thema’s of projecten bezig houden en daarnaast de CEO ondersteunen in allerlei ad-hoc verzoeken. . Ik ben in een wonderlijke wereld gestapt, dat ik op dit niveau een kijkje in de keuken mag nemen.

Zeiluitje Team Philips ROTCYP
Kennismaken en oefenen bij harde wind

Voordat we het wisten hadden we 36 collega’s bij elkaar

In mijn vrije tijd kan ik moeilijk stil zitten. Ik vind veel dingen interessant, organiseer graag en vind het leuk om inspirerende mensen te ontmoeten. Zo zat ik in het bestuur van Young Purchasing Professionals, waarmee we events bij bedrijven organiseren voor talenten in inkoop. Momenteel ben ik samen met mijn collega Joris Bokkes team captain tijdens de #ROTCYP. Samen met nog vijf anderen bereiden wij Team Philips voor op de Race. We zijn al vroeg begonnen met de voorbereidingen, kennismaking en teambuildingactiviteiten. In juni was er een kennismakingsborrel met buffet en in augustus zijn we gaan zeilen. Er was slecht weer voorspeld met harde wind en regen maar uiteindelijk was het een fantastische dag en hebben we goed kunnen oefenen.

ROTCYP Pre-Party
‘Team up to excel’ tijdens de ROTCYP Pre-Party

Team Philips: daar wilde ik bij zijn!

Joris heeft al eerder meegevaren en plaatste een bericht op ons interne Philips netwerk ‘ConnectUs’. Ik had niet veel tijd nodig: daar wilde ik bij zijn! Het team heeft zich daarna vrijwel vanzelf gevormd. Joris en ik nodigden enkele collega’s uit en al heel snel verspreidde het nieuws zich onder de Young Professionals in alle drie de sectoren en verschillende locaties in Nederland en daarbuiten. Voordat we het wisten was ons team van 36 deelnemers compleet.

Eager to win, take ownership and team up to excel

Zelf ken ik veel van de mensen die meegaan. Ik ben zo een beetje de spin in het web, een rol die mij goed past. Mijn bijdrage aan de race is verder eigenlijk vrij breed, het overzicht houden, dingen organiseren, de verlichting van de boot regelen en nog veel meer. Op dit moment probeer ik alvast mensen (en potentiele interne sponsors) enthousiast te maken zodat het ook volgend jaar weer mogelijk is om deel te nemen. Ik vind het heel mooi dat zelfs in moeilijkere tijden, Philips een dergelijk event mogelijk maakt en veerkracht toont. Tijdens de race komen alle drie onze Accelerate kernwaarden op een bijzondere manier duidelijk aan bod: eager to win, take ownership and team up to excel!

ROTCYP Team Philips Loth Lorien
We varen weer op de Loth Lorien

Loth Lorien: Party boot

Zo’n anderhalve week voor het begin van de Race komt het team nogmaals bijeen voor het delen van de laatste informatie. Team Philips voer eerder ook al op de Loth Lorien, dus enkele deelnemers van vorig jaar kunnen de nieuwe deelnemers inwijden. De reputatie als ‘party boot’ is ons vooruitgesneld en ook dit jaar proberen we onze naam eer aan te doen, met twee DJs, een geluidsinstallatie, keukenproducten en unieke verlichting aan boord. We hebben ook al contact gehad met de schipper om uit te vinden hoe we de boot het beste kunnen aankleden. Vorig jaar is alle binnenverlichting vervangen door een duurzame LED oplossing en dit jaar zijn we van plan de buitenkant te laten stralen.

Volg Eveline, Joris en hun Team Philips via Facebook

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Van Inkoop tot Executive Officer'?