fbpx

Wie wordt YPY winnaar van 2011?

young-professional-of-the-year-2011-2

De InterCompany Association (ICA) organiseert in 2011 voor het vierde achtereenvolgende jaar de Young Professional of the Year verkiezing. In aanloop naar de finale op 26 mei vertellen de kandidaten op Careerwise over hun carrière, talenten en drijfveren.

Vivienne van den Berg, Senior Associate bij PwC, is mede-organisator van de verkiezing. ‘De genomineerden worden beoordeeld op vijf criteria waaraan volgens ons de Young Professional van vandaag moet voldoen: lef, zelfreflectie, verantwoordelijkheidsbesef, groepsdynamica en de formule succes = strategie + uitvoering.’ De kandidaten hebben diverse (culturele) achtergronden, maar zijn allemaal even ambitieus. ‘Naast een of meerdere afgeronde studies en bestuurservaring, zijn ze vooral enthousiast en leergierig.’

Campagne

In verschillende programmaonderdelen moeten de genomineerden zichzelf verkopen: een elevator pitch voor de jury van de verkiezing, een Case Day en een eigen marketingcampagne om stemmen te werven.‘Vorig jaar had een kandidaat via een intercom zijn middelbare school toegesproken, stond er een enorm scherm naast de A12 en was tot in het bejaardentehuis campagne gevoerd. Ons advies was dan ook: wees uniek en creatief!’

Maar los van creativiteit, begint volgens Vivienne een succesvolle campagne met draagvlak vanuit de eigen organisatie. ‘Als je een groot team achter je hebt staan, scheelt dat al veel.’ De meeste kandidaten hebben dan ook een heus campagneteam in het leven geroepen om via social media en andere acties ruchtbaarheid aan hun nominatie te geven. Volgens een voorzichtige peiling van Careerwise, is online de ‘buzz’ rondom Pieter Verheijen (PwC), Pieter van Ommeren (Nuon), Wilbert Hordijk (DSM) en Mark Klinkenberg (SNS) vooralsnog het grootst. Zij maken zeker kans op de publieksprijs, maar andere kandidaten zijn natuurlijk ook nog volop in de race.

Finale

Op 26 mei is de finale. Dan wordt bekendgemaakt wie de grote winnaar van 2011 is. Vorig jaar won Coen van Kralingen, Procesbeheerder Staalproductie bij Corus. Hij maakte indruk op de jury doordat ‘hij laat zien door bestaande structuren heen te kunnen kijken, deze met elkaar te verbinden en mede daardoor vernieuwende en ingrijpende efficiëntieslagen door te kunnen voeren.’ Wat leverde Coen deze prijs op? De eer, free publicity en een coachingstraject.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wie wordt YPY winnaar van 2011?'?