Young Professional of the Year Verkiezing 2012: dromen, durven en doen!

ypy-2012

Afgelopen maand werd de uitslag bekend gemaakt: de genomineerden voor de Young Professional of the Year 2012 verkiezing. Twintig grote bedrijven zijn wekenlang bezig geweest met het selecteren van de ideale kandidaat voor de verkiezing. Logisch, want op deze manier wordt het bedrijf zelf natuurlijk ook onder de aandacht gebracht.

En nu maar hopen dat ‘hun hipo’ hoge ogen gaat gooien, zoals Baboushka van Bilsen, Clientmanager bij IBM en winnaar van de verkiezing vorig jaar. Of Hans Dirne, Manager bij Siemens, die in 2010 een Billboard op de A12 voor zijn campagne regelde… haha.. dat is pas Personal Branding!
.


.

De YPY verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de InterCompany Association (ICA) en de deelnemende bedrijven van dit jaar zijn: Accenture, Achmea, ASR, Atos, Delta Lloyd, DHV, DSM, Ernst & Young, Essent, ING, KPN, Logica, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, PwC, Royal Haskoning, Siemens, SNS Reaal, Sogeti, Tata Steel en TNO.

Dromen, durven en doen

Thema van 2012: Dromen, Durven en Doen. “Een Young Professional houdt het niet alleen bij dromen maar durft ook te handelen, in het clichématige diepe te springen én er vooral ook voor te zorgen dat het concreet resultaat oplevert.” In de aanloop naar de finale moeten de 20 kandidaten dan ook bewijzen dat ze de juiste eigenschappen in huis hebben om aan dit profiel te voldoen.

Road to victory

Op 14 maart werd er afgetrapt met een ‘Meet the nominees’ dag, waarbij de kandidaten zichzelf in een paar minuten op een originele manier presenteerden. Daarna volgden er twee ‘case days’ waar de genomineerden verschillende opdrachten moeten voltooien. En op 30 april barst de verkiezingsstrijd pas echt los: vanaf deze dag kan heel Nederland stemmen op hun favoriete kandidaat. Iedere deelnemer gaat dan ook zijn of haar uiterste best doen om met een originele campagne onder de aandacht te komen en zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Op 5 juni sluit de verkiezing, waarna op 7 juni de grand finale plaatsvindt.

YPY-twitter-freek-logica

YPY kandidaten aan het woord

Natuurlijk heeft iedere kandidaat een uniek en inspirerend verhaal (anders waren ze niet genomineerd). Careerwise laat de komende weken deze hipo’s dan ook  graag aan het woord. Eens kijken in hoeverre zij hun dromen al waargemaakt hebben!

Lees hier de verhalen van de kandidaten en de uitslag.

Tags: Young Professional of the Year
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Young Professional of the Year Verkiezing 2012: dromen, durven en doen!'?