fbpx

De zoektocht naar het Unique Selling Point

Een bijdrage van Karianne Gielen:

Kriebels in mijn buik. Het gevoel dat het klopt. Puur door te ervaren. Zoals het kleurgebruik in de schilderijen van Guus van Eck, Chanel’s schitterende website en het muziekstuk Cello Suite nr.1 van Bach dat via mijn Aviator headphones mijn oren vult. Dan ben ik gelukkig. Gewoon heel gelukkig.

Dit is mijn inspiratie. Inspiratie om dingen kloppend te maken. En vooral anderen hetzelfde gevoel te laten beleven. Dat enorm lekkere gevoel. Tot nu toe is me dit een aantal keer gelukt. Door filmpjes te maken en daarin beeld, timing en muziek te verwerken tot één geheel. Uren zwoegen, minuten kriebels. Voor mij is er niets mooier. En ook toen ik voor een training op een podium stond. Ik stond daar te vertellen. En het klopte. Ik kriebels in mijn buik. En degenen die luisterden ook.

Energie

Zelf geïnspireerd worden en anderen inspireren vind ik misschien wel het mooiste dat er is. Jarenlang heb ik er niets mee gedaan. Terwijl het borrelde. Ontkenning, onzekerheid, geen enkele ervaring. Wanneer komt het punt, dat het niets meer uitmaakt en je gaat experimenteren en hopelijk excelleren? Wanneer ga je datgene doen wat jou energie geeft? Volgens mij is dat waar iemand het verschil kan maken. Dat is het USP. Joùw Unique Selling Point! En ik ben er van overtuigd: iedereen heeft een USP.


©chanel.comCello Suite nr.1 van Bach

Ik moet toegeven, ik heb er echt naar gezocht. Ik wist het niet. Wist gewoon niet waarin ik nu echt goed was of waar ik energie uithaal. Ik ging op zoek. Ik zocht. Met mijn vriendinnetjes, mijn collega’s, mijn managers, mijn mede trainees en onbekenden. We hadden wijn-dialogen, park-sessies, kantine-gesprekken, trainingen en small-talk. Ik tekende, dacht en droomde. Ik stelde veel vragen. Ik gaf veel antwoorden.

Mooie start

En nu ben ik hier. Ik denk dat ik iets op het spoor ben. Ik kan energie brengen en dat vind ik leuk. Ik kan een verhaal vertellen, ook dat vind ik leuk. Mijn manager noemt me een Starter. Wie weet ben ik dat wel. Ik ga het uitzoeken.
Zou ik hiermee mijn USP hebben gevonden? Ik ben in ieder geval begonnen. Ik schrijf, ik maak filmpjes en vertel verhalen. Ik noem het: een Mooie Start.

Tags: , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De zoektocht naar het Unique Selling Point'?